Review Transavia 737 Groningen - Lanzarote

Transavia Boeing 737 Transavia Boeing 737

Het review panel van Mens en Lichaam vloog in december met Transavia van Groningen Airport Eelde naar Lanzarote Airport / Aeroporte de Lanzarote, gelegen in de hoofdstad Arrecife van het Spaanse eiland Lanzarote. Verwacht vriendelijk cabinepersoneel, weinig beenruimte en relatief hoge prijzen van het eten en drinken aan boord.

Groningen Airport Eelde

Het vliegveld van Groningen ligt op ongeveer 15 km van de stad Groningen en op ongeveer 17 km van Assen. Het regionaal vliegveld biedt een aantal bestemmingen naar met name steden en badplaatsen in het zuiden van Europa. Sinds 2016 is het ook mogelijk om vanaf Groningen Airport Eelde naar de Deense hoofdstad Kopenhagen te vliegen en daar de overstap te maken naar grotere vliegtuigen die naar meerdere continenten vliegen. Het vliegveld van Kopenhagen werkt daardoor als een hub naar de rest van de wereld.

Je vliegt met een Boeing 737

Het vliegveld van Groningen is een klein vliegveld met relatief weinig faciliteiten. Je kunt vanaf Groningen Hoofdstation met een speciale shuttle bus van Qbuzz naar het vliegveld reizen. De shuttle bus is afgestemd op de meeste vluchten vanuit Groningen Airport Eelde en is daarom een handig alternatief voor de reiziger die niet over een eigen auto beschikt. Er is helaas geen treinverbinding tussen het vliegveld en omringende steden.Transavia 5 minHet uitzicht op Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote.

Transavia: Groningen – Lanzarote

Je vliegt met een Boeing 737-800 naar Lanzarote Airport. De totale duur van de vlucht is ongeveer 4 uur en 10 minuten. Transavia vliegt over België, Frankrijk, Spanje en Portugal om uiteindelijk aan te komen op het Canarische eiland Lanzarote. De vlucht naar Arrecife was niet geheel gevuld. Ongeveer 65% van de stoelen waren bezet waardoor het mogelijk was om tijdens de vlucht van stoel te verwisselen. De vlucht terug naar Groningen Airport Eelde was een stuk drukker, echter nog altijd niet geheel gevuld.

  • Ongeveer 65% van alle stoelen waren bezet tijdens de heenvlucht naar Lanzarote

Wat kun je verwachten?

Transavia is een low-cost luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dat extra diensten niet bij de prijs zijn inbegrepen. Je moet in principe voor alle extra’s betalen. De tickets van Transavia zijn door het afweten van extra services doorgaans scherp geprijsd. Voor een retour ticket Groningen – Lanzarote betaal je ongeveer €150. Voor deze prijs mag je alleen je handbagage meenemen. Wie een grote koffer wil inchecken moet extra bijbetalen.Transavia-2-min.jpgGenoeg keuze qua eten en drinken, echter wel een beetje aan de prijs.

Eten en drinken aan boord

De crew komt tijdens de vlucht een aantal keren langs om eten en drinken te serveren. Uiteraard moet je dit wel zelf betalen. Je kunt betalen met creditcard of met cash geld (euro’s). Je kunt niet betalen met je gewone bankpas. Verwacht geen lekkere koffie uit een machine, maar oploskoffie uit het zakje. De koffie en de cappuccino was niet lekker. De prijs voor een kop koffie / cappuccino (medium) is €2.80. Voor een grote kop koffie betaal je €3.80.

In Flight Entertainment

Er is geen In Flight Entertainment aanwezig in het vliegtuig. Dit betekent dat je geen schermpje voor je ziet waar je bijvoorbeeld films of reisinformatie kunt bekijken. Er is ook geen schermpje in het plafond van het vliegtuig gemonteerd. Transavia biedt je wel de mogelijkheid om van tevoren films te downloaden via de Transavia Entertainment App. Je mag maximaal 5 films of series downloaden. Houd er rekening mee dat je wel je eigen tablet mee moet nemen om de films te kunnen bekijken in het vliegveld. Je kunt je tablet in het vliegtuig niet opladen.Transavia-4-min.jpgVoor iemand van 1.86m is de beenruimte aan boord nou niet bepaald gigantisch ruim.

Beenruimte

Het is mogelijk om tijdens het online inchecken een speciale zitplaats met meer beenruimte te selecteren. Er moet voor een zitplaats met meer beenruimte wel extra betaald worden. Een standaard zitplaats kost niets extra’s, maar is niet bepaald ruim te noemen. De beenruimte wordt serieus krap wanneer de passagier voor jou zijn of haar stoel naar achteren kantelt. Voor kortdurende vluchten is de beenruimte echter wel acceptabel, voor vluchten langer dan 4 uur niet.

Conclusie

De vlucht tussen Groningen en Lanzarote met Transavia ging vlot en zonder problemen. Aan boord is er weinig luxe te bekennen, niet verwonderlijk sinds Transavia een low-cost vliegtuigmaatschappij is. Het personeel is jong, vriendelijk en behulpzaam. Beenruimte valt tegen en kan een probleem worden wanneer je langer moet vliegen dan 4 uur. Er is voldoende keus voor eten en drinken aan boord, echter biedt Transavia maar weinig gezonde opties. De Transavia Entertainment App is leuk bedacht, maar werd door niemand gebruikt in het vliegtuig.

Laatst aangepast op dinsdag, 11 april 2017 10:25

Reageer op: "Review Transavia 737 Groningen - Lanzarote"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk