Review Kopenhagen Airport

Kopenhagen Airport van binnen Kopenhagen Airport van binnen

Het grootste vliegveld van Denemarken is het vliegveld van Kopenhagen / Copenhagen Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer 13 minuten reizen met de trein verwijderd van het hoofdstation in Kopenhagen. Wat kun je verwachten op dit vliegveld? Is het een duur vliegveld en hoe makkelijk kun je overstappen van het ene vliegtuig naar het andere? Lees hier een korte review van het vliegveld in Kopenhagen.

Het grootste vliegveld van Denemarken

Kopenhagen Airport is het grootste vliegveld van Denemarken en ligt vlakbij het centrum van Kopenhagen. Het vliegveld bestaat uit drie terminals. Tussen de terminals zijn gratis busritjes beschikbaar zodat je makkelijk en goedkoop van de ene naar de andere terminal kunt reizen. Net als veel andere moderne vliegvelden zijn er ontzettend veel shoppingsmogelijkheden op het vliegveld. Dure winkels domineren het aanblik in terminal 3.

Kopenhagen Airport is een duur vliegveld

Duur vliegveld

Prijzen voor eten en drinken op vliegvelden zijn altijd aan de hoge kant. Kopenhagen Airport is geen uitzondering. Voor twee broodjes, een koffie en een cola betaal je omgerekend al snel 23 euro. Een zeer hoog bedrag voor de vele reizigers die gebruik maken van Kopenhagen Airport. Het vliegveld oogt zeer mooi en is daarnaast ook zeer modern.

kopenhagen vliegveld.jpgEen dure snack: dit kost in totaal 23 Euro!

Bereikbaarheid

Het vliegveld is uitermate makkelijk te bereiken met de trein. De trein bevindt zich bij terminal 3 en verbindt het vliegveld met het centrum van Kopenhagen. De treinrit duurt ongeveer 13 minuten. Een enkeltje kost omgerekend ongeveer 5 euro per persoon. Naast de trein zijn er ook bussen en taxi's te vinden. Via het treinstation bij het vliegveld kun je makkelijk de trein nemen naar het buurland Zweden. Een trein rijdt meerdere keren per dag tussen Kopenhagen en het Zweedse Malmö.

  • Met de trein duurt een ritje naar het centrum ongeveer 13 minuten

Het Deens lijkt soms behoorlijk op het Nederlands: ''Ankomst en Udgang''

Vliegen naar Kopenhagen

Via meerdere vliegvelden en vliegtuigmaatschappijen in Nederland kun je makkelijk naar het Deense Kopenhagen vliegen. KLM en BMI Regional vliegt bijvoorbeeld naar Kopenhagen Airport. Het is mogelijk om naar Kopenhagen te vliegen vanuit Schiphol Airport en Groningen Airport Eelde.

Overstappen op Kopenhagen

Kopenhagen Airport is een makkelijke hub voor verschillende vliegvelden. Je kunt dus makkelijk overstappen op dit vliegveld naar een ander vliegtuig met een nieuwe, internationale bestemming. Een speciale passage voor overstappers (transfers) zorgt voor een snelle doorgang en weinig wachttijd.

Wat is er te doen vlakbij het vliegveld?

Vlakbij het vliegveld kun je naar The Blue Planet, het grootste aquarium van heel Scandinavië en Noord-Europa. Hier vind je vissen en zeedieren verspreid over drie thema's. Een leuk uitje voor jong en oud en makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld. Je kunt de metro nemen naam halte Kastrup, of je loopt vanaf het vliegveld naar The Blue Planet in ongeveer 15 minuten.

Conclusie

Kopenhagen vliegveld is een mooi en modern vliegveld met veel faciliteiten. Je kunt er prima eten en drinken. Daarnaast zijn er ook veel kledingzaken te vinden. De rijen zijn doorgaans kort en overstappen is makkelijk en snel. Het vliegveld is goed te bereiken met de trein en metro. Eten en drinken op het vliegveld - terminal 3 is wel erg duur. Ook kan het soms een beetje onoverzichtelijk zijn op het vliegveld.

Laatst aangepast op maandag, 09 januari 2017 11:28

Reageer op: "Review Kopenhagen Airport"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk