Over Mens en Lichaam

Mens en Lichaam is een website met informatieve artikelen. De artikelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en hebben veelal een medisch karakter. Je kunt de categorieën vinden op de homepage van Mens en Lichaam. Vanuit de homepage kunt je tevens de meest gelezen artikelen vinden. Daarnaast vind je op de homepage ook de meest recente artikelen. Bezoekers kunnen reageren op artikelen door het reactieformulier onder het artikel in te vullen.

Waarom mensenlichaam.nl?

Je bevindt je nu op één van de snelstgroeiende websites op het gebied van mens en lichaam. Internet staat bol met kleine websites die veelal maar weinig nieuwe inzichten geven. Mens en Lichaam vindt dit een gemiste kans. Het internet wordt immers door veel mensen als eerste bron aangesproken, is meestal vrij toegankelijk en biedt de kans om op een laagdrempelige manier aan informatie te komen.

Niet alledaagse onderwerpen

De verschillende artikelen op mensenlichaam.nl behandelen veelal de niet alledaagse onderwerpen. Je moet dan denken aan bijzondere kwalen, ziekten en aandoeningen. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de menskant met artikelen over werk en conflict, beauty en lifestyle, gezonde voeding en financiële vraagstukken.

Voorbehoud bij medische informatie

De informatie op mensenlichaam.nl is met de grootste zorg en aandacht geschreven. De informatie is zo nauwkeurig mogelijk samengesteld en is altijd geschreven vanuit een zo groot mogelijk objectief en/of wetenschappelijke invalshoek. Toch kan het voorkomen dat er (marginale) fouten doorsluimeren in de artikelen van Mens en Lichaam. De antwoorden en informatie die door Mens en Lichaam is geschreven en die door bezoekers is achtergelaten in de vorm van een reactie onder een artikel kan onjuist, onvolledig of gedateerd zijn. Het is daarom altijd raadzaam om bij medische vraagstukken een professionele arts te bezoeken. Deze disclaimer geldt in principe voor alle websites die artikelen met medische informatie samenstellen. Voor professioneel advies kun je niet volledig vertrouwen op medische informatie die op het internet beschikbaar is. Voor (diepgaande) medische kennis kun je het beste een behandelend arts of medisch specialist inschakelen. Lees de medische disclaimer voor meer informatie.

Medische disclaimer

Mens en Lichaam biedt in geen geval op directe (telefonisch of via e-mail) of indirecte wijze medische adviezen die bedoeld zijn als vervanging van professioneel medisch advies. Er worden geen e-mails van bezoekers beantwoord die betrekking hebben op vragen of verzoeken die bijvoorbeeld ingaan op medische/psychische klachten, de keuze van behandeling of de resultaten van bepaalde (medische) zorg.

De informatie op mensenlichaam.nl is geen vervanging voor een consultatie bij een arts

Voor diepgaand medische kennis is het raadzaam om je te wenden tot je behandelend arts. Je kunt de website mensenlichaam.nl niet beschouwen als een vervanging voor een professional op het gebied van de medische kennis en moet in geen enkel geval beschouwd worden als een gezaghebber op het gebied van de geneeskunde. Mensenlichaam.nl is dus geen alternatief voor advies van een medisch specialist of huisarts. Mensenlichaam.nl is een platform waar onder andere artikelen met een medisch karakter worden geplaatst en is dus geen vervanging voor professioneel medische consultatie zoals je deze bij een behandelend arts kunt verwachten.

Aansprakelijkheid

Het gebruik (of doen toepassen) van de informatie op mensenlichaam.nl valt voor de volledige verantwoordelijkheid bij de bezoeker. Mens en Lichaam sluit elke aansprakelijkheid uit voor eventuele schade, directe en indirecte, uit welken hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van of (doen) toepassen van informatie die worden aangeboden via mensenlichaam.nl, andere websites of bronnen waarnaar binnen/vanuit mensenlichaam.nl wordt verwezen.

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk