Review Viking Line Helsinki - Tallinn

Viking Line in Helsinki Viking Line in Helsinki

Het review panel van Mens en Lichaam ging in juni op de boot vanuit het Finse Helsinki naar de hoofdstad van Estland, Tallinn. Er is gekozen voor het Finse Viking Line. Verwacht een bijzondere trip over de Finse Golf met restaurants, barretjes en zelfs een bioscoop.

Wat kun je verwachten van Viking Line?

Het Finse Viking Line levert verschillende vaarroutes tussen grote steden in met name Scandinavië. Tussen Helsinki en Tallinn kun je ook kiezen voor Viking Line. De boot brengt je in een paar uur naar de Estse hoofdstad Tallinn. Wat kun je allemaal verwachten op het schip van de Viking Line?

Inchecken

In principe gaat het boarden op een schip hetzelfde als met een vliegtuig. Je komt aan op de terminal en zoekt de juiste rij. Uiteraard is het wel eerst de bedoeling om in te checken. Dit kun je doen bij één van de palen die in de vertrekhallen staan. Je hebt een speciale code nodig die op de bevestiging is geprint. Mocht dit niet lukken, ga dan naar een balie waar een medewerker van Viking Line is te vinden. Een erg makkelijk en effeciënt systeem.

Viking line boot helsinki.jpgEen schip van Viking Line bij de haven van Helsinki.

Wachten op het schip

De vertrekhallen van Helsinki zijn groot en ruim opgezet. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Houd er rekening mee dat eten en drinken erg duur is. In Finland gebruiken ze net als in Nederland de euro. Je ziet daarom ook in één oogopslag hoe duur alles is. Een kopje koffie kost ongeveer 4 euro, voor een flesje water betaal je al snel hetzelfde bedrag.

Boarden

Via een lange sluis kom je aan op het schip. Je hebt geen speciale zitplaatsen, je kunt dus overal zitten waar je wilt. Het schip heeft een buitendek waar je in de zon kunt liggen / zitten. Houd er rekening mee dat, mocht het mooi weer zijn, mensen zich snel haasten naar het buitendek en zich de beste plaatsen direct toe-eigenen. In het schip zijn veel zitplaatsen, echter leek het zo te zijn dat niet iedereen kon zitten. Mensen begonnen daarom op de grond te zitten, vaak nabij een oplaadpunt / stopcontact.

Finnen nemen karretjes mee

Het viel op dat met name de Finnen speciale karretjes meenemen op het schip. Waarom ze dit deden was eerst niet duidelijk. Pas op de terugreis naar Helsinki werd duidelijk waar de karretjes voor dienden. Finnen kopen massaal drank in Tallinn, binden het vast op de karretjes en nemen het mee terug naar Helsinki. 

Wat kun je verwachten op het schip

Allereerst, verwacht geen speedboat. Het schip vaart langzaam richting Tallinn. De boot kan daarentegen wel flink gaan schommelen als er wind staat. Sommige mensen kunnen hierdoor zeeziek raken. Het is daarom verstandig om, mocht je last hebben van zeeziekte, speciale pilletjes te nemen. Op het schip vind je onder andere:

  • Een supermarkt
  • Een drogist
  • Restaurants en barretjes
  • Een bioscoop
  • Faciliteiten voor kinderen

In de bioscoop kun je een film kijken. De film is Engels gesproken en bevat Fins / Zweedse ondertiteling.

boottocht helsinki tallinn.jpgAankomst bij de haven van Tallinn.

Aankomst in Tallinn

Het centrum van Tallinn is niet ver van de terminal. Het is ongeveer 15 minuten lopen van de terminal naar het oude centrum van de stad Tallinn. Alles is dus goed met de voet te doen in de Estste hoofdstad. De terminal van Tallinn is modern en goed bereikbaar.

Zuipfestijn

Wat kun je voor een paar uur doen op een schip? Het valt op dat met name Finnen wel van een drankje houden. Massaal sprinten ze naar de bar voor een biertje en sterke drank. Op de terugtocht naar Helsinki is het met name een groot feest. Het (goedkoop) ingeslagen drank wordt dan zonder schaamte genuttigd.

Is een dagje Tallinn genoeg?

Een boottocht naar Tallinn is erg leuk voor wie een aantal dagen in Helsinki verblijft en graag meer wilt zien dan de Finse hoofdstad. Tallinn is prachtig en middeleeuws. In veel opzichten is de stad mooier dan Helsinki. Je zult voldoende hebben aan een dag in Tallinn, echter heb je meer tijd nodig als je veel wilt shoppen en musea wilt bekijken.

Laatst aangepast op zaterdag, 28 januari 2017 13:59

Reageer op: "Review Viking Line Helsinki - Tallinn"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk