Bruine ogen veranderen naar blauwe ogen met laser

Heterochromia Iridum Heterochromia Iridum

Het is mogelijk om bruine ogen te veranderen naar blauwe ogen met behulp van een laser. Het Amerikaans bedrijf Lumineyes heeft de juiste gereedschap om de oogkleur te veranderen. Wel is het een vrij kostbare ingreep die niet voor iedereen beschikbaar zal zijn. De bruine oogkleur zal permanent veranderen naar de blauwe oogkleur. Mensen die graag met groene ogen door het leven willen gaan hebben pech: groene ogen kun je vooralsnog niet met een behandeling tot stand brengen.

Bruine ogen van kleur laten veranderen

Is het mogelijk om de bruine oogkleur te veranderen naar een lichtere oogkleur, bijvoorbeeld naar blauwe ogen? Het is mogelijk om de oogkleur te laten veranderen met behulp van een laser. Het Amerikaans bedrijf Lumineyes biedt namelijk de mogelijkheid om een donkere oogkleur te laten oplichten. Deze behandeling is definitief en kan dus niet meer omgedraaid worden. Met behulp van een laser wordt het pigment dat in het oog zit verwijderd. Als het pigment verwijderd is, dan zal de bruine kleur verdwijnen en zal het blauw worden.

De behandeling is definitief

Wie de ogen laat behandelen met de laser van Lumineyes zal definitief blauwe ogen krijgen. De bruine ogen keren dus niet terug. Ieder mens heeft in principe blauwe ogen gehad. Als baby zit er namelijk nog geen (tot heel weinig) pigment in de stroma van de ogen. Dit pigment moet zich nog ontwikkelen. Als het ontwikkeld kunnen de ogen bruin worden. Als het niet ontwikkeld blijven de ogen blauw. In Nederland en tevens in andere landen van (noord) Europa heeft bijna iedereen blauwe ogen. Dit is vrij uniek als je kijkt naar de gehele wereld. Nergens op de wereld komen blauwe ogen zo vaak voor als in Scandinavië, Duitsland, Nederland en de Baltische Staten. Ook groene ogen komen veel voor in de genoemde landen.

Bijna iedereen heeft bruine ogen

De bruine oogkleur komt bij de mensheid vaak voor: het is de standaard oogkleur te zien bij ongeveer 90% van alle mensen op de wereld. Veel mensen vinden deze oogkleur daarom saai. In Azië en in Afrika hebben de meeste mensen een donkere oogkleur. Vaak gaat het hier om bruin en donkerbruin. Soms zijn de ogen zo donker dat ze zwart lijken. Puur zwarte ogen komen echter niet voor.

Bruine ogen naar groene ogen veranderen?

Kun je donkere ogen (bruin) naar de groene oogkleur veranderen? Dit kan helaas niet met de behandeling van Lumineyes. Groene ogen bevatten namelijk een ander soort pigment genaamd eumelanine. De groene oogkleur is een uiterst zeldzame oogkleur en komt bij ongeveer 2 - 3 procent van alle mensen voor. De groene kleur is een relatief nieuwe oogkleur bij de mensheid en komt vaak voor bij mensen met van nature rood hoofdhaar. Mensen met groene ogen wonen met name in het noorden, westen en oosten van Europa.

Hoe duur is de behandeling van Lumineyes?

De korte behandeling kan alleen in de Verenigde Staten plaatsvinden en kost ongeveer €5.000. Uiteraard kan de prijs erg variëren en is het nog maar de vraag of deze behandeling plaats kan vinden bij de normale mens. De controversiële behandeling kent namelijk veel kritiek. Waarom zou je iemand zijn of haar ogen willen veranderen naar een andere kleur? Dit is de vraag die veel mensen zich afvragen.

Zou jij je ogen permanent willen veranderen naar een andere oogkleur? Waarom wel / niet? Laat je reactie achter door het reactieformulier in te vullen onder dit artikel!

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 13:45

Reageer op: "Bruine ogen veranderen naar blauwe ogen met laser"

6 reacties

 • Reactielink Jennifer vrijdag, 08 januari 2021 13:44 Geplaatst door Jennifer

  Ik heb bruine ogen ik wil graag grijze ogen hebben waar kan ik de behandeling doen en wanneer

 • Reactielink Triarso wendy maandag, 23 november 2020 21:57 Geplaatst door Triarso wendy

  Zou ik een behandeling kunnen krijgen

 • Reactielink Ivan woensdag, 26 september 2018 20:46 Geplaatst door Ivan

  Mijn ogen zijn donker bruin van kleur. Graag zal ik mijn ogen willen veranderen naar blauwe ogen. Maar jammer dat nog niet in Nederland laser behandeling voor je ogen om je kleur ogen te veranderen nog niet wordt aan geboden.

 • Reactielink Geen woensdag, 28 februari 2018 19:58 Geplaatst door Geen

  Als de behandeling in Nederland werd aangeboden had ik het dan al lang gedaan

 • Reactielink Leyla zondag, 11 februari 2018 23:03 Geplaatst door Leyla

  Graag zou ik mijn oogkleur willen veranderen draag al meer dan 20 jaar kleurlenzen Ik zou het te gek vinden kon het maar hier in Nederland.

 • Reactielink Miranda maandag, 16 januari 2017 18:18 Geplaatst door Miranda

  Ik heb ook bruine ogen

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk