Oorzaak van vies laagje op je thee

Oorzaak van vies laagje op je thee

Hoe ontstaat het vieze laagje op je thee en wat kun je doen om het vieze laagje te voorkomen? Het doorzichtige laagje dat op je thee drijft wordt veroorzaakt door mineralen in het water dat is gekookt. Soms lijkt het alsof er zelfs schuim op je thee drijft. Het ligt dus niet aan de thee, maar aan het water! Ontdek de oplossing tegen een vies schuimlaagje op je thee.

Vies laagje drijft op thee

Heb je weleens een vies, doorzichtig schuimlaagje geconstateerd op je thee? Thee met een vreemd, lobbig laagje is doorgaans niet lekker. Het laagje ziet er vies uit en het lijkt alsof er iets ''mis'' is met de thee. Is het niet goed gekookt? Is het water niet in orde of drink je thee dat over de houdbaarheidsdatum is verstreken?

Doorzichtig laagje op je thee

Het vies en doorzichtig schuimlaagje dat op je thee drijft is het resultaat van hard water. Water kan namelijk hard zijn. Dit betekent dat er heel veel mineralen in het water aanwezig zijn. Hard water komt niet overal voor. Er zijn regio's waar hard water veel meer voorkomt, waardoor de kans op het vieze laagje dus ook veel groter is. Thee reageert met de mineralen (kalk), waardoor er een laagje ontstaat op de thee.

Het laagje op je thee ontstaat door hard water

Smaak van de thee wordt minder

Naast het feit dat het laagje er vies uitziet, zorgen de mineralen in het harde water er ook voor dat de smaak van de thee veel minder puur is. De mineralen absorberen als het ware de stoffen in de thee die thee juist smaak geeft. Wil je het vieze laagje niet op je thee zien, zorg er dan voor dat je het harde water eerst door een filter laat stromen.

Wat heb je nodig om hard water te ''ontkalken''?

Wat kun je doen tegen het vieze laagje op je thee? Simpel, je moet hard water eerst gaan filteren. Gebruik hier een speciale filter voor om hard water te ontharden. Het gefilterde water kun je vervolgens gebruiken om thee mee te zetten. Je zult zien dat gefilterde thee puurder is en bovendien is het water (de thee) ook helderder.

Heb jij nog meer tips tegen het vieze laagje op de thee? Laat het ons weten door het reactieformulier onder dit artikel in te vullen.

Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2017 20:04

Reageer op: "Oorzaak van vies laagje op je thee"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk