Moe en duizelig gevoel in hoofd en nek

Wat zijn de oorzaken van een moe en duizelig gevoel in je hoofd, nek, schouders en ogen? Een moe gevoel treedt vaak op wanneer er sprake is van veel stress en veel psychische druk. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een hoge werkdruk of het gevoel veel aan je hoofd te hebben. Welke oorzaken zijn er nog meer te noemen van een moe en duizelig gevoel?

Vaak vermoeid en duizelig

Ben jij ook vaak moe en duizelig? Veel Nederlanders ervaren vaak in hun leven een moment van uitputting. Hoe dit precies kan hangt af van veel verschillende factoren. Soms is er sprake van een zeer hoge werkdruk voor een lange periode. Het lichaam ervaart dan constant een veel te hoge stress. Dit kan resulteren in extreme vermoeidheid, duizeligheid en het gevoel licht in je hoofd te zijn (lopen op wolken). Soms treedt vermoeidheid echter ook op wanneer je wel lekker in je vel zit, goed gegeten hebt en goed hebt geslapen. Wat is dan de oorzaak?

Begin van koorts en griep

Duizeligheid en vermoeidheid treedt vaak op wanneer je in het beginstadium zit van koorts en griep. Je lichaam vecht dan als het ware al tegen het virus in je lichaam, maar zelf ervaar je er nog niet heel veel van. Je kunt je nog kiplekker voelen, maar eigenlijk bereidt je lichaam zich voort op ziekte. Je kunt dan niet goed plaatsen waarom je je plotseling zo vreemd voelt in je hoofd. Je hoofd wordt zwaar, je nek doet pijn en je ervaart een grote vermoeidheid. Je wilt eigenlijk alleen nog maar één ding en dat is slapen. Vaak gaat dit gepaard met hoofdpijn en spierpijn.

Te weinig eten: moe en slap

Een bacterie of virus in je lichaam is natuurlijk een veelvoorkomende oorzaak voor een moe en slap gevoel in je lichaam. Goed eten, of eigenlijk niet goed eten, kan ook een oorzaak zijn. Zeker wanneer er voor langere tijd niet goed wordt gegeten, kan het zijn dat je hoofdpijn ervaart. Je moet dan goed rusten, voldoende drinken en beter gaan eten. Dit betekent een gezonde maaltijd, veel groenten en voldoende eiwitten. Wanneer je onvoldoende en niet voldoende van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, kan het zjin dat je ergens een tekort van ontwikkelt. Je lichaam kan bijvoorbeeld bloedarmoede ontwikkelen, een ziekte waarbij je je erg moe en slap voelt.

Laatst aangepast op vrijdag, 31 augustus 2018 14:02

Reageer op: "Moe en duizelig gevoel in hoofd en nek"

1 Reactie

  • Reactielink Met Anne Marie maandag, 08 juni 2020 14:49 Geplaatst door Met Anne Marie

    voel me ineens draaierig, duizelig, soms stijve nek en verdwijnt even plots na enkele dagen

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk