Top 5 leukste winkelsteden in Europa

Lekker eten Parijs Lekker eten Parijs

Wat zijn de leukste winkelsteden in Europa? Waar kun je naar hartenlust lekker shoppen en wat zijn de mooiste en bekendste winkelstraten en winkelcentra? Europa is groot, maar het vliegen is goedkoper geworden en een leuke stedentrip voor een dagje gezellig winkelen is zeker mogelijk. In welke grote stad gaat jouw fashionhart zeker sneller kloppen? Is het Parijs of ga je toch voor Londen... Check snel de top 5 van winkelsteden in Europa en vlieg komend weekend nog naar een van deze mooie shopping walhalla's!

Op nummer 1: Winkelen in Parijs

Parijs is een prachtige stad om te winkelen voor de echte luxe mode stad. Je hebt keuze uit vele winkels, boetiekjes en luxe designerwinkels. Gelukkig vind je in Parijs ook nog de kleinere winkels en budgetwinkels. Parijs is niet alleen leuk om te winkelen je kunt er ook heerlijk eten of gezellig een terrasje pakken. De stad ademt een relaxte sfeer uit, maar je hebt toch het gevoel dat je in een echte wereldstad bent waar trends worden gezet. Tip: Bezoek het bekende warenhuis Galeries Lafayette, hier vind je alle bekende merken onder een dak in een prachtig gebouw.

Op nummer 2: Winkelen in Londen

Londen is een geweldig mooie stad om te winkelen. De stad is heerlijk groots en de winkelstraten lijken eindeloos.  London is vanuit Nederland makkelijk te bereiken met de trein, het vliegtuig of de ferry.  In London vind je allerlei verschillende winkels en warenhuizen. Namen als Harrods en Hamleys komen je vast bekend voor, een bezoekje  mag dan ook zeker niet ontbreken. Maar ook bekende merken als Burberry vind je vanzelfsprekend in Londen. Londen biedt ook veel voor de man, wil je als man lekker schoppen, dan kun je de stad na een dagje shoppen als een echte gentleman verlaten. London heeft een unieke sfeer en geschiedenis, dit voel je als je in de stad bent. Ben je van plan Londen te bezoeken da kun je dit ook tijdens de kerstdagen doen, Londen is op tijdens deze dagen nog gezelliger en de sfeer is uniek te noemen.

Op nummer 3: Winkelen in Praag

Misschien zal je er niet zo snel aan denken, maar Praag is een prachtige stad. De stad is gezellig en authentiek. Je vind er veel winkels die allerhande spullen verkopen. Keramiek, glaswerk, kristal en porselein vind je in grote getale in Praag, maar ook bekende modeketens als Hugo Boss en Lacoste zijn vertegenwoordigd in Praag. Praag is heerlijk divers Ben je op zoek naar antiek en kunst dan ben je in Praag ook op de juiste plek, vooral in Staré Mesto vind veel antiekwinkels. Bekende winkelcentra in praag zijn: Palladium, Chodov, Letnany en Metropole. De PC hooftstraat van Praag zijn eigenlijk twee straten, wel te verstaan Parizka en Vodickova.

Op nummer 4: Winkelen in Berlijn

Berlijn is groot en dat voel je zodra je de stad binnen loopt. Bezoek Kadewe (Kaufhaus des Westens) een supergroot winkelcentrum (sinds 1907) in het centrum van Berlijn dat maar biljft groeien! Met een verkoopoppervlak van ongeveer 60.000 m2 is dit het grootste warenhuis op het Europese continent! Het warenhuis is zo groots, dat je het plattegrond die je bij de ingang krijgt, zeker nodig bent om het overzichtelijk te houden. Naast shoppen kun je in Kadewe ook heerlijk eten. Maar Berlijn biedt meer, een rijke geschiedenis maakt ook deze stad zeer interessant voor de cultuursnuiver. Wil je meer winkelen in Berlijn dan zijn dit de bekendste plaatsen waar je lekker kunt vertoeven: Alexa, de winkelstraat Kurfürstendamm (3.5 km lang),  de Hackischer Markt, de Schlossstrasse (Boulevard Berlin) en de Friedrichstrasse.

Op nummer 5: Winkelen in Rome

In Rome vind je veel winkels van bekende designers. Maar ook deze stad heeft een bekende geschiedenis, Rome is mooi, maar kan in het toeristenseizoen en het warme weer soms als een toeristische mierenhoop overkomen.  Maar ook rome heeft vele mogelijkheden wat betreft shoppen. Leuke romeinse winkeltjes en marktjes. Bekende grote winkelcentra zijn: Cinecitta`2 (15000 m2 met meer dan 100 winkels), La Rinascente (outlet) en Roma Downtown. (boetiekjes). Bekende winkelstraten in Rome zijn de: Via dei Condotti, Via del Corso, Via del Boschetto en de Via Cola di Rienzo. Succes met shoppen in Rome, neem zeker een lege koffer mee!

Reageer op: "Top 5 leukste winkelsteden in Europa"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk