Wat verdient een pedicure?

Verzorgde voeten Verzorgde voeten

Wat is het salaris van een pedicure? Er zijn verschillende soorten pedicures. Een normale pedicure is een pedicure die de opleiding heeft afgerond, maar speciale, vaak complexe problemen van medische aard, niet mogen en kunnen behandelen. Een medisch pedicure mag dit wel en heeft een extra opleiding gevolgd. Een pedicure verdient per maand ongeveer € 2.800 bruto.

Het salaris van een medisch pedicure?

Het salaris van een pedicure ligt op ongeveer € 2.200 per maand (bruto). Het salaris van een medisch pedicure ligt echter een stuk hoger en kan oplopen tot ongeveer € 3.300 bruto per maand. Let wel, dit zijn bedragen die bij ZZP'ers voorkomen. Pedicures die dus voor zichzelf beginnen verdienen meer dan pedicures in loondienst. In dat geval krijgen pedicures een uurloon. Een zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) krijgt de prijs die hij/zij voor de behandeling rekent. Hier moet echter nog wel belasting over worden betaald. Een medisch pedicure verdient meer omdat een medisch pedicure veel langer heeft gestudeerd én omdat de pedicure bepaalde handelingen mag doen die de normale pedicure niet kan en/of mag doen.

Normaal loon van een pedicure

Pedicures zijn harde werkers en moeten ook nog eens veel belasting afdragen. Een kapper in Nederland hoeft veel minder belasting af te dragen. Dit komt doordat een pedicure in een hoogtarief belasting zit, terwijl een kapper in een lager tarief zit. Dit betekent doorgaans dat een kapper per uur meer kan verdienen dan een pedicure, ondanks het zware werk en kennis van de pedicure. Het vak tot pedicure is een vak waar je van moet houden en waar je hart moet liggen. Rijk word je waarschijnlijk niet als pedicure, echter kun je er wel goed van rondkomen. De lonen voor pedicures zijn daarom gemiddeld, echter heb je altijd uitzonderingen van pedicures die veel meer verdienen dan het landelijk gemiddelde.

Extra inkomsten voor de pedicure

Een pedicure kan extra inkomsten genereren door producten te verkopen in de praktijk / salon. Met productverkoop kan het salaris van een pedicure filnk stijgen.

Vind jij dat pedicures genoeg verdienen? Laat het ons weten door het reactieformulier onder dit artikel in te vullen.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 15:26

Reageer op: "Wat verdient een pedicure?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk