Wat verdient een wethouder?

Wat verdient een wethouder?

Wat is het salaris van een wethouder en hoeveel geld kan een wethouder ongeveer verdienen bij een fulltime dienstverband? Een wethouder verdient in Nederland ongeveer € 7.000 bruto per maand, dit bedrag kan een stuk lager, maar ook een stuk hoger zijn. Het hangt van veel factoren af. Gemiddeld genomen verdient een wethouder veel geld, en dat is natuurlijk niet zonder reden.

Inkomen van een wethouder

Het salaris of het inkomen van een wethouder is in Nederland vrij hoog. Een wethouder werkt veelal in een gemeente samen met collega's aan bestuur en organisatie. Samen met de burgemeester vormen de wethouder het college van burgemeester en wethouders. De burgemeester verdient dus meer dan een wethouder, alleen al om het feit dat er maar één burgemeester is en meerdere wethouders. Het inkomen van een wethouder in een kleinere gemeente is veelal lager dan het inkomen van een wethouder werkzaam in een grotere gemeente.

Wat verdient een wethouder

Als wethouder zit je aan de top. Het inkomen is daar vanzelfsprekend ook naar. Doorgaans kun je stellen dat, hoe zwaarder de taak, hoe minder personeel met de juiste vaardigheden er zijn en krapte in de arbeidsmarkt, hoe hoger het salaris zal zijn. Dit kun je bijvoorbeeld ook zeggen van psychiaters en klinisch geriaters. Dit is uiteraard een heel ander tak van sport, maar het principe blijft hetzelfde. Hoe minder mensen het werk kunnen doen, hoe hoger het salaris. Een wethouder verdient soms meer dan € 9.000 bruto per maand. Hier komen nog allerlei extra voordeeltjes bij.

Het salaris van een wethouder

Verdient een burgemeester meer dan een wethouder? Het antwoord is ja, al zitten er wel limieten aan het salaris. Het salaris kan nooit hoger zijn dan een bepaald maximum. Dit is vastgesteld door de overheid.

Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2017 15:27

Reageer op: "Wat verdient een wethouder?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk