Wat verdient een tandarts?

Tandarts Tandarts

Het salaris van een tandarts is doorgaans hoog. Hoeveel een tandarts verdient hangt af van een aantal factoren. Zo verdient een tandarts die als ZZP'er werkt doorgaans meer dan een tandarts die in loondienst werkt. Een tandarts verdient in Nederland ongeveer minimaal € 3.300 en maximaal € 5.500 bruto per maand. De lonen voor tandartsen kunnen hoger uitvallen dan hier wordt genoemd.

Salaris van een tandarts

Een tandarts verdient per maand veel geld. Het maandloon van een tandarts ligt minimaal op ongeveer € 3.300 per maand, echter komt hier nog wel een dertiende maand bij op én krijgt de tandarts natuurlijk ook nog vakantiegeld. Daarnaast geldt het salaris als een beginsalaris. Dit betekent dat het salaris wordt toegekend aan tandarts die nog maar net begint en dus ook nog vrij jong is. Het salaris van een tandarts gaat snel omhoog naarmate de tandarts meer patiënten heeft behandeld en dus ook meer ervaring heeft opgedaan.

Eigen tandartsenpraktijk

Het salaris van een tandarts die zijn eigen praktijk heeft geopend kan veel hoger ligger dan in dit artikel wordt gesuggereerd. De hoogte van het salaris van een tandarts met een eigen praktijk hangt af van het aantal patiënten. Hoe meer patiënten, hoe hoger het salaris is. Een tandarts ontvangt een vergoeding voor de zorg die hij/zij levert. De zorgkosten kan de tandarts ontvangen van de ziektekostenverzekeraar óf rechtstreeks van de patiënt. Niet alle patiënten zijn verzekerd en niet alle behandelingen worden volledig vergoed.

  • Maandsalaris van een tandarts (minimaal): € 3.300
  • Maandsalaris van een tandarts (maximaal): € 5.500

Jaarsalaris van een tandarts

Het jaarsalaris van een tandarts ligt gemiddeld op ongeveer € 92.000 bruto. Het jaarsalaris voor de junior tandarts ligt vanzelfsprekend lager.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 17:15

Reageer op: "Wat verdient een tandarts?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk