Wat verdient een makelaar?

Huis te koop Huis te koop

Wat is het salaris van een makelaar? Een makelaar verdient in Nederland ongeveer € 2.300 per maand, echter kan dit bedrag flink oplopen wanneer de makelaar meer ervaring heeft, langer werkzaam is en meer omzet voor het bedrijf kan genereren. Nu het economisch beter gaat met Nederland, zullen de lonen voor makelaars ook sneller stijgen.

Het salaris van een makelaar

Een makelaar verdient ongeveer € 2.300 bruto per maand, echter kan dit maandbedrag voor makelaars die langer werkzaam in de branche zijn flink oplopen tot ongeveer € 3.500 per maand. Uiteraard is dit bedrag geen gegeven. Het is wat de markt geeft en wat de markt doet. Als er veel huizen worden verkocht, dan kan men verwachten dat de lonen voor makelaars ook hoger zullen zijn. Makelaars zitten doorgaans niet in een CAO. Dit betekent dat de variatie in de lonen voor makelaars een stuk groter is dan voor beroepen die wel in een CAO zitten.

Wat verdient een makelaar per maand

Per maand verdient een makelaar ongeveer € 2.300 bruto per maand, echter moet hier wel bij worden genoemd dat de makelaar ook vakantiegeld ontvangt. Dit bedrag, ongeveer een maandbedrag, komt nog bij het jaarloon op. De lonen voor makelaars hangen niet alleen af van aantal jaren werkervaring. Ook zijn de lonen afhankelijk van de locatie waar men werkzaam is. In grotere steden en in bepaalde segmenten, bijvoorbeeld in het hogere segment (dure huizen en dure panden), kan men als makelaar meer salaris verdienen.

  • Een makelaar verdient minimaal ongeveer € 2.300 bruto per maand (fulltime)
  • Het salaris van een makelaar kan oplopen tot meer dan € 3.000 per maand

Huizenverkoop, meer makelaars nodig

Hoe meer huizen er worden verkocht, hoe meer makelaars er nodig zijn. Dit zorg ervoor dat de lonen van makelaars kunnen groeien, zeker wanneer er onvoldoende makelaars in de markt aanwezig zijn. Er kan dus schaarste ontstaan voor makelaars, echter is dat in Nederland nog niet het geval.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 17:53

Reageer op: "Wat verdient een makelaar?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk