Wat verdient een tekstschrijver per uur?

Tekstschrijver Tekstschrijver

Wat is het salaris van een tekstschrijver? Kun je goed rondkomen van het beroep als tekstschrijver en hoe kom je aan het werk als een tekstschrijver? Tekstschrijvers zijn erg gewild bij verschillende bedrijven en instellingen. Het schrijve van goede teksten vergt namelijk bepaalde inzichten die niet iedereen heeft. Een tekstschrijver verdient per uur ongeveer € 60 tot € 100 bruto. Hier moet dus nog wel belasting over worden betaald.

Het salaris van een tekstschrijver per uur

Een freelance tekstschrijver verdient per uur ongeveer tussen de € 60 en € 100 bruto. Dit bedrag kan soms lager en soms zelfs hoger zijn. Het ligt een beetje aan de klus van de tekstschrijver en wat er precies is afgesproken met de opdrachtgever. Veel tekstschrijver werken op freelance basis en schrijven teksten in opdraht van een opdrachtgever. Dit kan een bedrijf zijn, maar ook een instelling, bijvoorbeeld een ziekenhuis, of een hogeschool. Vaak wordt de tekstschrijver een aantal uren per week ingezet bij het bedrijf. Op die manier kan de tekstschrijver optimaal worden ingezet.

Verdiensten van een freelance tekstschrijver

Stel, je wordt uitgenodigd of gevraagd voor een klus en moet een factuur schrijven. Het bedrijf wil weten hoeveel jij kost. Het is raadzaam om een marktconform uurtarief te gebruiken. Dit uurtarief voor een tekstschrijver ligt minimaal op ongeveer € 60. Het is zeker niet raadzaam om voor minder dat dit bedrag aan het werk te gaan. De verdiensten van een freelance tekstschrijver zijn niet hoog, maar zeker ook niet laag. Let wel, een uurtarief van € 60 lijkt hoog, maar hier gaat veel belasting af. Daarnaast moet een freelance tekstschrijver allerlei verzekeringen zelf afsluiten én moet de freelance tekstschrijver zelf een dertiende maand reserveren én uiteraard ook zelf vakantiegeld opzij leggen. Wanneer je deze extra bedragen van het uurtarief afhaalt, blijft een veel lager netto uurtarief over. Houd hier dus rekening mee, alvorens je een klus aanneemt.

Tekstschrijvers bij een instelling

Tekstschrijvers verdienen doorgaans het meest bij een instelling waar content moet worden geschreven. Het gaat vaak om content, iets waar veel bedrijven en instellingen mee kampen. Vaak zijn er allerlei leuke en nieuwe ideeën, maar is er binnen een bedrijf niemand geschikt om de content te maken. Vaak willen mensen niet beginnen aan operationele taken, zoals het schrijven van teksten en maken van content. Elke tekstschrijver weet dat het veel tijd en energie kost om goede teksten te schrijven. Instellingen zoeken daarom vaak naar goede tekstschrijvers die voor een mooi en eerlijk uurtarief aan de slag willen.

Hoe krijg je werk als tekstschrijver?

Een tekstschrijver kan zichzelf in de markt drukken door het opzetten van een website, bedrijven en instelling actief benaderen en uiteraard zelf netwerken. Daarnaast hebben sommige bedrijven vacatures uitstaan waar tekstschrijvers op kunnen reageren. Het is tot slot ook verstandig om je als tekstschrijver te verbreden. Tekstschrijver met veel kennis van online marketing kunnen deze twee vaardigheden combineren.

Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2017 13:29

Reageer op: "Wat verdient een tekstschrijver per uur?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk