Wat verdient een chirurg?

Ik verdien goed! Ik verdien goed!

Een hoog salaris wil iedereen wel. Maar hoe kom je eigenlijk aan veel geld? Je kunt natuurlijk wachten totdat je een keer de loterij wint maar die kans is niet zo hoog. Veel mensen gaan in hun leven studeren en komen voor de keuze te staan welke studie ze moeten volgen. Door een overload aan keuze is het niet makkelijk om je studie te kiezen. Daarbij is het ook nog eens zo dat je beter een studie kunt gaan kiezen die je kansen vergroot op werk. Het is helaas niet meer zo vanzelfsprekend dat je altijd maar werk vindt na de studie die je hebt gevolgd.

Ik ga Geneeskunde studeren

Studenten die kiezen voor de studie geneeskunde zitten vaak wel goed onder pannen. De studie geneeskunde duurt echter, in verhouding met andere studies, wel erg lang. Na ongeveer zes jaar ben je basisarts. Een basisarts heeft wel coschappen gelopen maar heeft zich nog niet verder gespecialiseerd. Coschappen is eigenlijk een duur woord voor stagelopen. De student loopt met de arts mee en doet zelf kleine handelingen. Deze handelingen zijn natuurlijk van essentieel belang omdat de student anders niet weet hoe de praktijk in elkaar steekt en hoe het geleerde goed toegepast moet worden.

Verdien je goed als medicus?

In de medische wereld is het vaak wel goed verdienen echter hangt het natuurlijk wel af welke beroep je uitoefent. Een verpleegkundige verdient veel minder salaris dan een hartchirurg. Een huisarts verdient ook minder dan een neurochirurg. Vaak is het zo dat je in de snijdende expertises (chirurgie) meer verdient dan in de andere takken van de geneeskunde. Een basisarts is een arts die zes jaar geneeskunde heeft gestudeerd en zich niet heeft gespecialiseerd via een opleidingstraject. Hieronder een bruto salaris indicatie: 

 • Basisarts: €2.780 per maand (max. €5.735)
 • Plastisch chirurg (zelfstandig): €16.000 - €25.000 per maand
 • Longarts: €5.833 per maand (max. €10.833)
 • Huisarts (in dienst): €6.666 per maand
 • Huisarts (zelfstandig): €8.599 per maand
 • Psychiater (in dienst): €8.333 per maand
 • Psychiater (zelfstandig): €20.833 per maand
 • Verpleegkundige (beginnend): €1.700 per maand

Als zelfstandige verdien je meer

Een arts die niet in loondienst werkt verdient minder dan een arts die een eigen praktijk en voor zichzelf werkt. Vooral het beroep van een plastische chirurg kan veel geld in het laatje brengen.

Veel verdienen door de juiste richting te kiezen

Als chirurg kun je nog meer verdienen door de juiste richting te kiezen. Tijdens je studie kun je hier al over nadenken. Een bepaalde afstudeerrichting kan zomaar enkele duizende euro's verschil maken op je loonstrookje! Een weloverwogen studie keuze is dus van essentieel belang voor een torenhoog banksaldo.

Salaris exreem hoog?

Waarom verdient een chirurg veel?

Het salaris van een chirurg lijkt extreem hoog, maar is dit ook zo? Ja het is zo dat een chirurg veel verdient, maar we mogen niet vergeten waarom dit zo is. De hoogte van het salaris is te verklaren door de lange, dure, intensieve studie en de grote verantwoordelijkheid die een chirurg heeft. Het werk is daarnaast zowel lichamelijk als geestelijk zwaar en vergt veel kennis, die steeds moet worden geüpdate.

Laatst aangepast op maandag, 07 november 2016 13:18

Reageer op: "Wat verdient een chirurg?"

1 Reactie

 • Reactielink Ali dinsdag, 12 september 2017 22:38 Geplaatst door Ali

  Ze verdienen wel veel geld

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk