Litecoin: met elektronisch geld rijk worden

Bitcoin Bitcoin

Elektronisch geld is een nieuw begrip waar nog niet veel mensen iets over weten. Litecoin is ook een vorm van elektronisch geld. Geld is natuurlijk heel fijn om te hebben maar met elektronisch geld verandert het hele concept van wat wij als normaal geld beschouwen. Voor Litecoin was er al een andere valute die ook onder elektronisch geld valt genaamd Bitcoin. De Bitcoins veranderde de hele valutamarkt in een razendsnel tempo. Wat het precies is, of je er rijk mee kunt worden en hoe je het precies moet verkrijgen is voor veel mensen een interessante vraag. Lees hier over Litecoin.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een soort elektronische valuta en lijkt op Bitcoin. Litecoin is sterk gebaseerd op de techniek die Bitcoin ook gebruikt. Volgens Litecoin is de valuta zelfs beter dan Bitcoin. Het is daarom ook gemaakt met de bedoeling om het concept van Bitcoin te verbeteren en te optimaliseren. Bitcoin is een groot succes geworden. Veel bedrijven, landen en mensen hebben grote interesse in Bitcoins en de eerste miljonairs lopen al rond. Met name landen als China, IJsland, Estland en Nederland vertonen veel interesse in Bitcoin. De nieuwe valute Litecoin zal zeker bijdragen aan het grote succes van elektronisch bankieren en het concept van een elektronische valuta.

Rijk worden met Litecoin?

Litecoin werd op 13 oktober 2011 gepubliceerd door middel van een open source client via GitHub. De nieuwe valutaeenheid is bedacht door Charles Lee. Litecoin is een zeer snel groeiende valutacoin. Veel mensen vertonen daarom veel interesse in de munt. Het is zelfs zo dat Litecoin binnen een zeer korte tijd een Amerikaans marktkapitalisatie van maar liefst 1 miljard dollar heeft weten te behalen.

Minen van Litecoins

Litecoin is een peer-to-peer valuta van het internet. Dit betekent onder andere dat er geen vaste munten of biljetten bestaan. Ook bij Bitcoin is dit het geval. Litecoin staat het toe om directe transacties te volbrengen met elk persoon op de wereld. De transacties gebeuren via het internet. Met Litecoin is het mogelijk om efficiënt te minen met hardware die voor praktisch iedereen toegankelijk en beschikbaar is. Transacties die door middel van Litecoin worden volbracht kunnen in een razendsnel tempo volbracht worden. In de meeste gevallen is een transactie via Litecoin al binnen 2.5 minuten uitgevoerd en afgehandeld. De mining werkt door middel van scrypts en is gericht op de werking van normale computers die consumenten al in huis hebben.

Litecoin vs Bitcoin

Als er naar het verschil wordt gekeken tussen de twee elektronische internet valuta's kun je concluderen dat ze beide zeer veel op elkaar lijken. Litecoin is gebouwd op het Bitcoin concept en vertoond daarom ook veel overeenkomsten. Een groot verschil en misschien wel een groot voordeel van Litecoin is dat het de meeste GPU's van apparaten die mensen toch al in huis hebben kan begrijpen. Een ander verschil betreft de algoritmische functie van Litecoin en een hoger maximum van het aantal coins.

Rijk worden met Litecoin

Net als bij Bitcoin is de verwachting dat men ook zeer snel rijk kan worden met Litecoin. Verschillende implementaties zijn al zichtbaar bij het gebruik van Bitcoin. Er moet dan gedacht worden aan de mogelijkheid om in winkels te betalen met Bitcoin en de mogelijkheid om geld te pinnen met een code waar de hoeveelheid bitcoins staan vermeld. Met een code (QR-code) kan dan geld van bitcoins worden omgezet naar papier geld.&

Reageer op: "Litecoin: met elektronisch geld rijk worden"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk