Wat verdient een basispsycholoog?

Salaris psycholoog Salaris psycholoog

Wat is het salaris van een basispsycholoog? Een psycholoog verdient in Nederland niet slecht, maar het maak wel heel veel uit waar je uiteindelijk gaat werken. Een basispsycholoog is een psycholoog die de opleiding psychologie aan de universiteit heeft afgerond. Na het behalen van de master kan de psycholoog zichzelf een basispsycholoog noemen. Een basispsycholoog verdient minimaal € 3.215 per maand.

Het salaris van een basispsycholoog

Een basispsycholoog is niet gelijk aan een psycholoog. Zo kan iedereen zich in Nederland een psycholoog noemen, ook als je geen opleiding hebt gevolgd. Een basispsycholoog heeft de opleiding psychologie aan de universiteit gevolgd. Een basispsycholoog verdient minimaal € 3.215 tot maximaal ongeveer € 4.287 per maand. De meeste basispsychologen verdienen wel veel meer dan het minimum dat hier wordt genoemd. Daarnaast kunnen basispsychologen bij veel verschillende bedrijven werken, soms zijn dat banen met een veel hoger salaris.

Verdient een basispsycholoog meer dan een toegepast psycholoog?

In de meeste gevallen verdient een basispsycholoog die een wetenschappelijke opleiding heeft afgerond meer dan een toegepaste psycholoog die een opleiding heeft gevolgd aan de hogeschool. Dit staat echter niet vast. Het heeft met name te maken doordat veel psychologen bij verschillende werkgevers met verschillende cao's werken. Daarnaast werken er veel psychologen bij commerciële instellingen die vaak een veel hoger salaris bieden. Een basispsycholoog verdient dus doorgaans meer dan een toegepast psycholoog.

Werk voor toegepast psychologen

Er is veel vraag naar psychologen, maar dit geldt eigenlijk alleen voor psychologen met een BIG-registratie. Dit zijn psychologen die als hoofdbehandelaar kunnen fungeren bij instellingen. Een basispsycholoog heeft doorgaans geen BIG-registratie en mag dus ook niet zelfstandig patiënten en cliënten behandelen en staat dus onder supervisie van een BIG-geregistreerde zorgprofessional.

Vind jij dat een basispsycholoog genoeg salaris verdient? Laat ons weten wat jij vindt door je mening achter te laten onder dit artikel.

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 14:14

Reageer op: "Wat verdient een basispsycholoog?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk