Weersverwachting kerst 2016: wordt het een witte kerst?

Witte kerst of niet? Witte kerst of niet?

Het weer is altijd gesprek van de dag. Zal het regenen, zal de zon schijnen of zal het gaan sneeuwen? Rond kerst is het altijd extra spannend wat het weer gaat doen. Zal het gaan sneeuwen of zal het droog blijven rond kerst 2016? Een witte kerst maakt het feest af en zorgt voor meer gezelligheid. In Nederland zijn niet heel veel witte kerstdagen geweest: in 2010 was de laatste keer dat er sprake was van een witte kerst. Hoe gaat kerst 2016 er uit zien?

Witte kerst met sneeuw in Nederland

Een witte kerst is van toepassing als er op beide dagen een wit sneeuwdek in de Bilt ligt. Er wordt altijd gemeten in de Bilt, dit is de standaard meting. Als er geen sneeuw in de Bilt ligt rond kerst, dan is het ook geen officiële witte kerst. Natuurlijk zijn er vaak wel verschillen in Nederland te zien. Het kan best zo zijn dat in Groningen sneeuw ligt, terwijl het regent in Limburg. In 2010 was het de laatste keer dat in Nederland sneeuw lag tijdens de kerstdagen. Er lag toen ongeveer 5 centimeter sneeuw.

In Nederland was maar 8 keer een witte kerst

Gaat het sneeuwen tijdens kerst 2016?

Ben jij ook zo benieuwd of het gaat sneeuwen tijdens kerst? Als we naar de statistieken kijken, dan is de kans niet groot dat het gaat sneeuwen. Wellicht zal er een kleine hoeveelheid vallen, echter is het zo dat een dik pak sneeuw bijna nooit te vinden is in Nederland rond de feestdagen. Wie sneeuw wil kan beter naar Scandinavië verhuizen: hier is vrijwel altijd sneeuw te vinden rond kerst.

Witte kerst op andere plekken

In België is iets vaker een witte kerst geweest dan in Nederland het geval was. In België is er sinds 1900 elf keer een witte kerst geweest. In Nederland is er sinds 1900 maar acht keer een witte kerst geweest.

Laatst aangepast op vrijdag, 09 december 2016 12:25

Reageer op: "Weersverwachting kerst 2016: wordt het een witte kerst?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk