Buiten barbecueën in de winter: wat heb je allemaal nodig?

Winter barbecue! Winter barbecue!

Het is helemaal hip: buiten barbecueën! Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om een buiten barbecuefeest te laten slagen? Buiten barbecueën is heel anders dan in de zomer met warm weer barbecueën. In de winter is het vaak koud en kil buiten, maar dit hoeft een gezellige barbecue niet tegen te houden. Ook de winter heeft zijn charme en wat is nu gezelliger dan met vrienden of familie lekker te eten, ook al is het misschien een beetje fris buiten. Leest snel verder voor een gezellige, winterse buiten barbecue en geniet van het buitenleven.

Buiten barbecueën in de winter: wat heb je nodig? 

Buiten barbecueën en genieten van het buitenleven gaat er heel anders aan toe dan barbecueën in de zomer. In de winter is het vaak fris buiten en dit heeft juist zijn charme. Ben je van plan een buiten barbecue te organiseren in de winter houd dan met een aantal zaken rekening.

Kies een ijsdag voor extra sfeer!

Het weer voor een buitenbarbecue in de winter

Het weer is in de zomer van belang voor een gezellige barbecue, maar ook in de winter kun je het weerbericht beter goed in de gaten houden. Het weertype dat mooi aansluit bij een buitenbarbecue in de winter is koud het liefst ga je voor een ijsdag waar de temperatuur niet boven nul uitkomt.

Een goede barbecue is het halve werk

Plaats een goede buiten barbecue en zorg dat de barbecue al op temperatuur is alvorens de gasten arriveren. Heb je een barbecue op gas, zorg dan voor voldoende gasflessen om de barbecue mee te verwarmen. 

Zorg voor warmte en laat je gasten niet verkleumen

Voor een gezellig buiten barbecue in de winter selecteer je het liefst een ijsdag. Koud zal je denken, maar niets is minder waar. Uiteraard zet je op de uitnodiging naar je gasten dat goed aankleden noodzakelijk is. Jij zorgt ervoor dat er gezellige zitplaatsen zijn rondom de vuurkorf. Zitplaatsen kun je gemakkelijk maken met bijvoorbeeld een paar stropakken, dit zorgt voor een gezellige sfeer. Zorg wel voor voldoende hout en dat het vuur al tijdje aan is alvorens de gasten komen. Eventueel kun je ook een terraswarmer plaatsen, maar dit is natuurlijk veel minder sfeervol dan een gezellig knisperend vuur. De stropakken kun je voorzien van kleedjes zodat, mocht iemand het toch een beetje fris vinden een warm kleed kan pakken.

Zorg voor warme dranken

Omdat een ijsdag een koude dag is zorg je voor warme dranken voor je gasten. Denk aan een lekker punch of warme chocolade voor de kinderen. Een lekker likeurtje bij de chocolademelk of in de koffie is geschikt voor de volwassenen.

Kaarsen en zacht gekleurde verlichting 

Omdat het in de winter vaak vroeg donker is, is het noodzakelijk alles te verlichten. Dit doe je uiteraard niet met felle ledverlichting. Kies voor een sfeervolle verlichting en kaarsen.

Wat eet je met een buitenbarbecue?

Een buitenbarbecue in de winter is vaak een gezellig geheel, maar iedereen heeft ook trek. Maak het eten niet te ingewikkeld, maak iets grotere porties die goed vullen. Een gevulde gepofte aardappel of een heerlijk gegrilde steak van de barbecue. Kies lekkere wintergroenten of maak een heerlijke warme winterse soep om de gasten mee te verwennen.

Muziek bij een winterse buitenbarbecue?

Eigenlijk is muziek bij een winterse buitenbarbecue niet passend. Het geluid van pratende mensen en knisperend vuur heeft al genoeg sfeer van zichzelf. Mocht je toch muziek bij je barbecue willen kies dan voor muziek dat niet te aanwezig is en de sfeer ten goede komt.

Laatst aangepast op dinsdag, 03 januari 2017 21:45

Reageer op: "Buiten barbecueën in de winter: wat heb je allemaal nodig?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk