Wat is een 3d printer? Welke aanschaffen?

3d printer 3d printer

De generatie van de 3d printers is eindelijk aangebroken. Een 3d printer is een printer die driedimensionale voorwerpen kan printen. Dit printen gebeurt natuurlijk niet gewoon met inkt zoals een inktjetprinter dat doet op papier. Een 3d printer maakt gebruik van speciaal materiaal dat in een zachte vorm wordt aangebracht en snel hard wordt. Laagje voor laagje bouwt (spuit) een 3d printer dus een voorwerp in elkaar. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is eigenlijk wel mogelijk.

Wat kun je met een 3d printer?

Met behulp van een speciaal computerprogramma kun je driedimensionale voorwerpen maken. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bijzonder beeldje of aan iets functioneel, bijvoorbeeld een bloempot. Als het driedimensionale bestand klaar is stuur je dat bestand naar een 3d printer. Een 3 printer snapt hoe het beeld gefabriceerd moet worden en maakt langzamerhand jouw voorwerp tot een tastbaar product. Dit 3d printen gebeurt ook nu in grote fabrieken. Met een 3d printer is het mogelijk om heel snel en efficiënt producten te maken.

Is een 3d printer handig? 

De mogelijkheden van een 3d printer lijkt eindeloos. Stel dat je een reserveonderdeel mist en het enorm veel gedoe is om dat onderdeel in huis te krijgen. Wanneer je een 3d printer in huis hebt zou je zelf een onderdeel thuis kunnen printen. Een fabrikant kan de blauwdruk (het bestand) sturen en binnen no time heb je het product zelf geprint en in gebruik.

Welke 3d printers zijn op de markt?

De markt van de 3d printer is nog een jonge markt. Dit betekent dat het product nog nieuw en spannend is. Vooral de zogenaamde early adopters kopen 3d printers. Dit zijn mensen die het nieuwste van het nieuwste willen hebben en vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ook bedrijven schaffen massaal 3d printers aan. Welke 3d printer is goed?

  • Leapfrog Creatr Dual Extruder: €1.820
  • PP3DP UP! Mini: €950
  • Leapfrog Creatr Single Extruder: €1.510
  • PP3DP UP! Plus 2: €1.600

Reageer op: "Wat is een 3d printer? Welke aanschaffen?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk