Waar staat de grootste IKEA?

Winkelen bij IKEA Winkelen bij IKEA

Een van de populairste meubelketens is natuurlijk het Zweedse IKEA. De meubelreus heeft veel filialen door heel Europa en daarbuiten. Ook in Azië en Amerika is IKEA heel groot. IKEA staat bekend om haar groot assortiment van relatief goedkope meubelen en accessoires. Naast goedkope meubels heeft IKEA ook kwalitatief goede producten die veel langer meegaan dan de prijs doet vermoeden. In Nederland is het bezoeken van een IKEA filiaal een populaire dagbesteding. Naast het shoppen heeft IKEA ook een zeer groot restaurant. Voor weinig geld kun je genieten van de typische Zweedse keuken.

Waar staat de grootste IKEA van Nederland?

In Nederland staat de grootste IKEA in Groningen. De winkel heeft daar 42.000 vierkante meter beschikbaar voor winkelend publiek. Naast het filiaal in Groningen staan er ook grote filialen in Eindhoven (son), Heerlen en Delft. Het eerste Nederlandse filiaal van IKEA werd in 1978 in Sliedrecht geopend. Inmiddels is de IKEA daar weer verdwenen: in 2006 gingen de deuren dicht. De goedkoopste IKEA's staan in Polen. De producten in de Poolse IKEA's zijn een stuk goedkoper dan in de Australische IKEA. In Australië staan namelijk de duurste IKEA's. Ook zijn de winkels in Nederland niet goedkoop. De winkels in Nederland staan op de zesde plaats als het gaat om de IKEA prijs.

Wereldwijd shoppen bij IKEA

Waar staat de grootste IKEA ter wereld?

Het filiaal in Groningen is natuurlijk niet de grootste IKEA ter wereld. Het allergrootste filiaal staat in Kungens Kurva te Stockholm. In thuisland Zweden blijft IKEA dus ook het grootst met 55.200 vierkante meter. Buiten Zweden en tegelijk ook buiten Europa vinden we het op één na grootste IKEA filiaal. Dit filiaal staat in Shanghai (China) en heeft een winkeloppervlakte van 49.000 vierkante meter. Overige grote IKEA's staan in de volgende steden:

  • 1. Stockholm (Zweden)
  • 2. Shanghai (China)
  • 3. Shenyang (China)
  • 4. Tianjin (China)
  • 5. Berlijn (Duitsland)

Een aantal IKEA weetjes

IKEA spendeert jaarlijks enorm veel geld aan reclame en marketing. Ook maakt het concern gebruik van slimme technieken uit de psychologie/marketing wereld. Wist je bijvoorbeeld dat IKEA gebruik maakt van het Gruen Transfer effect? Dit houdt in dat mensen verward raken wanneer de opstelling van de winkel eruit ziet als een doolhof. IKEA maakt de winkels op een manier dat bezoekers gedesoriënteerd raken en niet meer precies weten waar ze zijn. De bezoekers moeten het gevoel krijgen dat ze in een immense shoppingmall ronddwalen. Wanneer de IKEA bezoekers dit gevoel krijgen gaan ze langzamer shoppen en raken ze het doel kwijt. Vaak gaan bezoekers met een doel een winkel in. IKEA probeert via het Gruen effect de bezoekers van gedachten te laten veranderen. Dit resulteert vaak in impuls aankopen. IKEA is ook een grootverbruiker als het komt op hout:

  • IKEA verbruikt 1% van al het hout ter wereld
  • Elk jaar worden er 210 miljoen IKEA catalogussen gedrukt
  • De namen van de IKEA producten zijn Deens, Fins en Zweeds
Laatst aangepast op zaterdag, 24 maart 2018 12:56

Reageer op: "Waar staat de grootste IKEA?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk