Pokémon Go verslaving stoppen bij kinderen en volwassenen

Populaire Pokémon: Pikachu! Populaire Pokémon: Pikachu!

Het is een enorme hype, het Pokémon Go spel. Nu de app ook in Nederland te downloaden is wordt het spel massaal gespeeld. Vooral kinderen zijn helemaal in de ban van het spel, maar ook volwassenen weten de app te vinden en downloaden het (meestal in het geheim) op hun telefoon. Het spel kun je overal spelen, het doel is alle 150 pokémons te verzamelen die zich letterlijk overal kunnen bevinden. Misschien zit er wel een Pokémon op kantoor of in het park buiten. Dit maakt het spel enorm verslavend, je moet er echt op uit om de Pokémons te kunnen vangen. Je lichaam komt in beweging en dit is een goed teken, maar de verslavende factor van het spel kan nadelig werken. Zo zijn er al mensen gewond geraakt op zoek naar de meest zeldzame Pokémons en kan de verslaving leiden tot concentratieproblemen en/of slaapproblemen. Wat kun je doen om de verslaving aan dit spel te stoppen? Of moeten we wachten tot de hype voorbij is... 

Overal Pokémon Go spelers, zij dit allemaal verlaafden?

Als je door het park loopt is er een grote kans dat je groepjes of hele groepen mensen tegenkomt die met hun telefoon rondlopen opzoek naar iets. Deze mensen zijn niet zomaar naar iets opzoek, maar naar Pokémon. De naam Pokémon is bij velen van ons wel bekend, maar wat het precies is en waarom het nu opeens weer zo populair is, is voor velen een raadsel. Pokémons zijn dieren met speciale krachten. Met de nieuwe app kun je deze dieren verzamelen en dit maakt het spel enorm verslavend. Met de camera van je telefoon kun je de Pokémons opsporen, vangen en verzamelen.

Kinderen, maar ook volwassenen in de ban van Pokémon Go

Niet alleen kinderen weten het spel te vinden en raken helemaal verslaafd aan het spel, maar ook volwassenen. Het spel roept bij volwassenen een gevoel van jeugdsentiment op. Het spel wordt door volwassenen vaak in het geheim gespeeld, maar de verslaving is vaak even groot als die bij kinderen.

Hoe herken je en Pokémon Go verslaafde?

Pokémon Go verslaafden zijn vaak gemakkelijk te herkennen:

  • ''Pokémon jagers'' lopen vaak met hun telefoon rond opzoek naar iets (Pokémons).
  • De verslaafden laten hun telefoon geen moment met rust.
  • Iemand die verslaafd is aan Pokémon Go is hier dag en nacht mee bezig.
  • Iemand die Pokémon gadgets en accessoires draagt is vaak een verslaafde.
  • ''Pokémon jagers'' gaan opeens de straat op en rondjes lopen door de stad of het dorp, iets wat ze voorheen nooit deden.
  • Pokémon wordt het voornaamste gespreksonderwerp met vrienden.
  • Is de verslaving zeer ernstig dan wordt het verzamelen van Pokémon het enige doel.

Voordelen aan een Pokémon Go verslaving?

Het klinkt raar, maar er zijn ook voordelen aan een Pokémon Go verslaving, ten opzichte van andere spellen. Pokémon Go spelen heeft de volgende positieve aspecten:

  • Doordat de Pokémons moeten worden gevangen is de speler verplicht de straat op te gaan, dit zorgt voor lichaamsbeweging.
  • Om betere Pokémons te krijgen moet de speler sociale interactie aangaan met een andere speler.

Hoe de verslaving aan Pokémon Go stoppen?

Een verslaving stop je niet zomaar. Is je kind verslaafd aan het spel Pokémon Go, dan kun je de telefoon afnemen, maar dit lost het probleem vaak niet op. Heeft hij/zijn zijn telefoon op een gegeven moment weer, dan begint het weer van voor af aan. Belangrijk is vast te stellen hoe erg de verslaving is en in hoeverre dit het dagelijks leven beïnvloed. Misschien valt het allemaal wel mee en zwakt de hype op den duur vanzelf weer af... Want waren we ooit ook niet allemaal verslaafd aan Farmville of de Tamagotchi?

Laatst aangepast op dinsdag, 25 oktober 2016 21:27

Reageer op: "Pokémon Go verslaving stoppen bij kinderen en volwassenen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk