Wat verdient een verzorgende IG?

Verzorgende IG Verzorgende IG

Wat is het salaris van een verzorgende IG? Een verzorgende IG wordt ook wel een VIG'er genoemd en kan een hoger salaris verwachten dan een verzorgende op niveau 2. IG staat voor individuele gezondheidszorg en geeft de verzorgende iets meer bevoegdheden. Dit betekent dat een VIG'er voor veel taken ingzet kan worden. Een verzorgende IG verdient rond de €2.100 bruto per maand. Dit salaris kan per persoon verschillen en dus hoger uitvallen.

Het salaris van een verzorgende IG

Hoeveel verdient een verzorgende IG per maand? Een VIG'er verdient per maand minimaal €1.700 en maximaal €2.800 bruto per maand. Zoals altijd verschilt het salaris van persoon tot persoon. Dit heeft te maken met het aantal uren dat iemand werkt. Veel verzorgende IG'ers werken niet fulltime per maand. Hierdoor valt het salaris elke maand ook lager uit. Daarnaast kan een verzorgende veel overuren maken waardoor het salaris juist weer hoger wordt. Tot slot zorgt onregelmatigheidstoeslag er weer voor dat het salaris hoger wordt. Werkgevers betalen voor elk uur dat buiten de normale uren wordt gewerkt een extra hoge toeslag. Hierdoor zal het salaris hoger uitpakken.

Maandsalaris van een verzorgende IG

Het maandsalaris van een verzorgende IG is hoger dan van een verzorgende met een niveau lager. Het is daarom altijd raadzaam om door te studeren, mocht dit mogelijk zijn. Een verpleegkundigen MBO niveau 4 verdient meer dan een verzorgende IG. Een HBO verpleegkundige verdient per maand juist weer meer dan een MBO verpleegkundige. Hoe hoger het niveau, hoe meer men kan verdienen. Dit heeft te maken met de CAO waar men in zit. De schaal in een CAO is gekoppeld aan opleidingsniveau. Hoe hoger iemand is opgeleid, hoe meer men kan verdienen, ook al heeft hij/zij minder werkervaring.

Vind jij het salaris van een verzorgende IG hoog genoeg? Laat het weten in het reactieformulier onder artikel.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 juli 2018 13:48

Reageer op: "Wat verdient een verzorgende IG?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk