Tesla Motors: besparen met elektrisch aangedreven auto's

Tesla auto Tesla auto

Tesla Motors is een Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en produceren van auto's die elektrisch worden aangedreven. Het betreft geen hybride auto's, maar puur en alleen elektrisch aangedreven personenwagens. Tesla is een jong bedrijf en groeit in de Verenigde Staten en Europa zeer hard. Het model, de Tesla model S is het best verkochte auto in Noorwegen en wint ook in andere landen aan terrein. Wie een Tesla auto aanschaft hoeft nooit meer te betalen voor brandstof. Tanken bij een Tesla Supercharcher is namelijk gratis. In Amsterdam heeft Tesla haar Europees hoofdkantoor gevestigd.

Tesla Motors Nederland

De CEO van Elon Musk heeft samen met zijn team hard gewerkt om Tesla Motors in leven te houden en te laten groeien. Na jarenlang ploeteren is het dan toch gelukt om van Tesla een succes te maken. Elon Musk, geboren in Zuid-Afrika, heeft in de Amerikaanse staat Californië het bedrijf Tesla gerealiseerd. Het meest bijzondere aan Tesla is dat het geen gebruik maakt van een conventioneel brandstofmotor. Een Tesla auto rijdt dus niet op diesel of benzine. Ook rijdt een Tesla auto niet op gas. Wie een Tesla koopt rijdt op pure elektriciteit. Tesla heeft nu ook voet gezet op het Europese vasteland. Nederland is een belangrijk land voor Tesla. In Amsterdam is het Europees hoofdkantoor van Tesla gevestigd en in Tilburg zit een belangrijk distributiecentrum. Vanuit Tilburg komen nieuwe Tesla's terecht bij de nieuwe eigenaars.

Tesla: rijden op elektriciteit

Rijden op stroom betekent dat je nooit meer hoeft te tanken bij een benzinepomp. Het enige dat je nodig hebt om te rijden is elektriciteit. Stroom kun je tanken uit stroompalen langs de kant van de weg maar ook thuis met behulp van een speciaal Tesla adapter. Wie gaat tanken bij een Tesla Supercharcher hoeft geen stroomkosten te betalen. Tanken bij een Tesla Supercharcher biedt veel voordelen. Je hebt de accu van de auto heel snel voor een groot deel opgeladen waardoor je weer veel kilometer kunt afleggen.

Tesla: best verkochte auto in Noorwegen

Tesla is een belangrijke speler op de Noorse automarkt. Veel Noren kiezen voor Tesla omdat het gratis vervoer betekent. Je hoeft nooit meer te betalen voor brandstof. Tevens betekent rijden met een Tesla auto ook dat je erg groen rijdt. Je hebt namelijk geen uitstoot als je elektrisch rijdt. De Noorse overheid doet er alles aan om de verkoop van groene auto's te stimuleren.

Tesla Model S: veiligste personenwagen ter wereld

Het nieuwste model van Tesla, de model S is een extreem veilige auto. De auto heeft de hoogste score gekregen als het gaat om veiligheid. Dit betekent dat je zeer goed beschermd bent in de model S. Naast extreme veiligheid biedt de auto ook veel andere extra's die je van luxe personenwagens verwacht. 

Veel kilometers afleggen met de Tesla Model S

Wie denkt dat je gelijk stilstaat aan de kant van de weg omdat je accu weer eens leeg is heeft het mis. Een volle accu betekent dat je enorm veel kilometer kunt afleggen. Je kunt met een volle accu ongeveer 400 kilometer afleggen. Dit betekent dat je met een volle accu van Groningen naar Berlijn of van Groningen naar Kopenhagen kunt rijden. Je kunt de afstand Groningen - Amsterdam heen en terug afleggen met een volle accu.

Laatst aangepast op woensdag, 22 november 2017 13:22

Reageer op: "Tesla Motors: besparen met elektrisch aangedreven auto's"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk