Wat verdient een klinisch geriater?

Ouderenzorg Ouderenzorg

Wat is het salaris van een klinisch geriater? Een klinisch geriater is een medisch specialist die na jaren studeren in de top zit van de geneeskunde. Een klinisch geriater werkt vaak in een ziekenhuis als specialist op het gebied van de geriatrie. Een topspecialist ontvangt ook een topsalaris. Het salaris van een klinisch geriater is daarom hoog. Hier lees je over het maandsalaris van een klinisch geriater.

Bruto maandsalaris van een klinisch geriater

De meeste klinisch geriaters werken in ziekenhuizen als specialist op het gebied van de geriatrie en/of de geriatrische afdeling. Een klinisch geriater verdient in Nederland veel geld. Het salaris is dus hoog te noemen, net zoals de meeste andere medische specialisten. Het beroep klinisch geriater is echter een schaarste beroep. Dit betekent dat er veel meer klinisch geriaters nodig zijn, dan zijn afgestudeerd. Dit betekent doorgaans dat een klinisch geriater meer kan eisen dan er wordt geboden. Een klinisch geriater verdient tussen de € 6.636 en € 11.941 bruto per maand. Hier komt echter nog een dertiende maand bij + vakantiegeld.

CAO voor klinisch geriaters

De meeste klinisch geriaters zitten in loondienst bij een ziekenhuis. Dit betekent dat het salaris is gekoppeld aan de CAO horende bij de werkgever en de branche. De schaal waar een klinisch geriater in zit wordt de AMS schaal genoemd en begint bij € 6.636 en eindigt bij € 11.941. Uiteraard kan een klinisch geriater meer verdienen als hij/zij als zelfstandige werkzaam is.

Verdient een klinisch geriater meer dan een psychiater?

Ja, maar het scheelt weinig. Een klinisch geriater verdient doorgaans meer dan een psychiater die in de ouderenpsychiatrie werkzaam is. De verschillen zijn echter zeer klein. De verschillen zijn niet aanwezig als er alleen wordt gekeken naar personeel werkzaam op ZZP basis.

Vind jij dat een klinisch geriater genoeg verdient of vind jij dat het salaris veel te hoog / te laag is?

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 14:51

Reageer op: "Wat verdient een klinisch geriater?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk