Wat verdient een psycholoog?

Psychologen verdienen goed Psychologen verdienen goed

Een psycholoog weet veel van het menselijk denken en doen. Een psycholoog is meestal academisch geschoold. Dit betekent dat hij/zij gestudeerd heeft aan de universiteit. Ook een hoge school biedt vaak een opleiding aan waar psychologie centraal staat. De opleiding op een hoge school heet meestal toegepaste psychologie. Een psycholoog is werkzaam in veel werkgebieden. Je kunt denken aan de hulpverlening (gezondheidszorg psycholoog), het ziekenhuis (klinische psycholoog), onderzoekscentra en het bedrijfsleven (AO psycholoog).

Wat verdient een psycholoog?

Hoeveel verdient een psycholoog eigenlijk? Om hier antwoord op te geven moeten we sowieso kijken naar wat voor een soort psycholoog iemand is. Werkt de psycholoog in het bedrijfsleven of in een ziekenhuis? Een zelfstandige psycholoog verdient doorgaans ook meer dan een psycholoog in loondienst. Tevens is het belangrijk om te kijken naar hoeveel jaar er gestudeerd is. Een GZ psycholoog heeft bijvoorbeeld 6 jaar gestudeerd. Een basispsycholoog 4 jaar. Wat verdient een psycholoog bruto per maand?

  • Toegepaste Psycholoog (HBO): €2.250 per maand
  • Basis Psycholoog (WO): €2.660 per maand
  • Klinische Psycholoog (WO): €5.890 per maand
  • GZ Psycholoog (WO): €2.530 - €6.790 per maand
  • Psychotherapeut (WO): €3.500 - €5.400 per maand
  • AO psycholoog (WO): ligt aan je werkomgeving

Het salaris loopt sterk uiteen

Verdient een psycholoog genoeg?

Het salaris van een psycholoog is niet hoog maar ook niet laag in vergelijking met andere beroepstakken. Het gemiddeld salaris komt vooral doordat veel psychologen in loondienst werken. Wie als zelfstandige werkt verdient doorgaans veel meer. Er werken in de psychologie veel meer vrouwen dan mannen. Vooral in de; gezondheidszorg psychologie werken veel vrouwen. Ben je man en wil je graag gezondheidszorg psycholoog worden? In dat geval heb je geluk want je kansen om aangenomen te worden stijgen dan astronomisch. Dit heeft alles te maken met het tekort aan mannen in deze branche.

Laatst aangepast op donderdag, 22 maart 2018 20:19

Reageer op: "Wat verdient een psycholoog?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk