Hoeveel verdienen de BN'ers?

Flinke verdiensten Flinke verdiensten

Ben jij ook zo benieuwd hoeveel de bekende Nederlanders elk jaar opstrijken? Hoeveel geld verdienen de celebs uit ons eigen land eigenlijk en wie is de Dagobert Duck in het Nederlandse glitter and glamour wereldje? Is Gordon de rijkste of is het zijn valse tegenhanger Gerard Joling die het meeste geld opstrijkt? Welke bekende Nederlander verdient het hoogste salaris? Ontdek het hier.

Rijke Bekende Nederlanders

Voor Nederland is het geen Hollywood maar Hilversum. De bekende Nederlanders die op de buis te zien zijn verdienen behoorlijk wat geld met het maken en presenteren van programma's. Als een programma veel bekeken wordt betekent dat de reclame blokken meer waard worden. Een reclamepauze tussen een belangrijk voetbal wedstrijd is bijvoorbeeld erg kostbaar. Een presentator dat een programma met veel kijkcijfers presenteert ontvangt doorgaans ook een hoger salaris. Een programma dat goed scoort is bijvoorbeeld Ik hou van Holland gepresenteerd door onder andere Linda de Mol.

Flinke verdiensten voor Linda de Mol

Linda de Mol verdient veel geld: €1.000.000

Linda de Mol verdient niet alleen goed met het programma Ik hou van Holland. Ook heeft ze natuurlijk Miljoenenjacht gepresenteerd. De titel van dat programma past goed bij Linda aangezien ze met haar salaris van €1.000.000 (1 miljoen euro) per jaar zeker niet slecht verdient. Op het witte doek doet Linda de Mol het ook goed met onder andere Gooische Vrouwen. De film heeft zelfs miljoenen bezoekers getrokken. De broer van Linda de Mol is John de Mol. Deze steenrijke programmaproducent laat Linda schitteren in de vele programma's die ze doet en laat het salaris van mevrouw de Mol ieder jaar weer opnieuw naar recordhoogten stijgen.

Gerard Joling is goed voor €1.100.000

Gerard Joling behoort zeker tot het clubje van best verdienende bekende Nederlanders. Hij verdient jaarlijks meer dan 1 miljoen euro en dat laat hij ook maar al te graag zien. Het geld komt er voor Gerard natuurlijk ook niet zomaar aanwaaien. De bekende helft van het duo Geer en Goor schittert in veel programma's en doet naast het presenteren van shows ook veel ander werk. Denk bijvoorbeeld aan de Toppers en de Sinterklaasfilm van 2008.

Albert Verlinde: €900.000

De koning van de roddels en gossip is natuurlijk Albert Verlinde. Met zijn dagelijks programma lokt hij genoeg kijkers om hem op de buis te houden. Sterker nog, hij is nog lang niet klaar met het programma RTL Boulevard. Het echte grote geld zit natuurlijk in de musical wereld waar Albert Verlinde een grote speler is. Hij heeft onder andere de musicals Footloose, Daddy Cool en Legaly Blonde geproduceerd. Veel werk en veel creativiteit wordt beloond in vele euro's. Met €900.000 per jaar hoeft Albert Verlinde zich niet druk te maken over eventuele geldproblemen.

Matthijs van Nieuwkerk: €463.541

De rappe spreker in het programma de wereld draait door weet zijn geld ook wel goed te verdienen. Hij presenteert niet alleen, ook is hij als journalist aan het werk. Matthijs is begonnen bij Het Parool, werd daar hoofdredacteur en heeft zich uiteindelijk flink geüpgraded naar de televisie wereld. Hij verdient niet zoveel als Gerard Joling of Linda de Mol maar met zijn jaarsalaris van bijna een half miljoen euro kan hij zeker niet klagen.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 augustus 2016 09:16

Reageer op: "Hoeveel verdienen de BN'ers?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk