De bijwerkingen van Chiazaad

Chiazaad Chiazaad

Wat is Chiazaad en wat zijn zijn de bijwerkingen? Chiazaad is een zogenaamde superfruit. Heeft deze superfruit ook bijwerkingen en kunnen deze bijwerkingen ook gevaarlijk zijn? Superfruit bevat meer vitamines en/of andere gezonde voedingsstoffen dan andere fruitsoorten. Chia zaden zijn afkomstig van de Salvia Hispanica en bevatten veel calcium, magnesium, ijzer, omega-3-vetzuren en vitamine B17.

Wat is Chizaad?

Chiazaad is een superzaad afkomstig van de Salvia Hispanica en zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en bruin. De zaden kunnen worden verwerkt in een salade of een shake. Deze shake kun je makkelijk zelf maken, de zaden moeten wel alvorens ze gegeten kunnen worden, worden geweld in een bakje met lauw water. Chia zaden hebben een neutrale smaak en passen dus overal goed bij, je eet ze dan ook voornamelijk voor de vitaminen. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel positief, maar is er ook negatieve bijwerking aan het eten van Chia zaden?

Een bloedverdunnende werking 

Wat zijn de bijwerkingen van Chia zaden?

Chia zaden hebben een bloed verdunnende werking, dit kan gevaarlijk zijn voor mensen die al bloedverdunners gebruiken. De combinatie kan bloedingen tot gevolg hebben met alle gevolgen van dien. Gebruik je bloedverdunners, bloeddrukverlagers of vocht afdrijvende medicijnen als medicatie dan is het aan te raden je Chiazaad consumptie in de gaten te houden om problemen te voorkomen. Hiernaast is het verstandig met de behandelend arts te overleggen over het gebruik van deze zaden.

Verhoogde kans op prostaatkanker?

Het eten van Chia zaden geeft mogelijk een verhoogde kans op prostaatkanker. Dit is erg tegenstrijdig met het verhaal dat de zaden kanker kunnen genezen. Onderzoek moet hier nog meer duidelijkheid over geven.

Allergisch voor Chia zaden

Mensen kunnen allergisch zijn voor allerhande producten en voedingsmiddelen. Ook voor Chia zaden kan een mens allergisch zijn. De klachten zijn van mild tot ernstig en zijn te herkennen aan een opgezwollen tong, huiduitslag, ademhalingsproblemen, tranende ogen, braken, misselijkheid en diarree. Een allergische reactie op Chiazaad komt niet veel voor en vaker bij mensen die ook allergisch zijn voor mosterdzaad of mosterd.

Afvallen met behulp van Chiazaad

Chiazaad is op dit moment bekend bij mensen die willen afvallen. De zaden zouden hier een positief effect op hebben doordat de zaden, bij contact met water, wel tot 10 keer kunnen vergroten. In het lichaam geeft dit gedurende de dag een vol gevoel en dit doet de eetlust verminderen. Hiernaast zorgen de vezels, proteïnen en koolhydraten  er voor dat het lichaam wordt voorzien van de nodige energie. Je krijgt dus minder zin in eten en je lichaam wordt toch voorzien van energie.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 januari 2017 12:30

Reageer op: "De bijwerkingen van Chiazaad"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk