Rimpels boven ogen; oorzaken en oplossingen

Mooie ogen Mooie ogen

Rimpels kun je overal in je huid krijgen en zo ook boven en rond de ogen. Rimpels boven de ogen geven je uitstraling een vermoeide blik. Rimpels boven de ogen gaan vaak samen met hangende oogleden. Hangende oogleden en ernstige rimpelvorming boven de ogen kunnen, naast dat het visueel niet aantrekkelijk is, ook fysieke klachten veroorzaken. Door overmatige rimpelvorming kan de verslapte huid boven de ogen gaan hangen en het zicht belemmeren. Werk, waarbij een goed zicht noodzakelijk is, kan hierdoor vermoeiend zijn en klachten veroorzaken als; een drukkend gevoel, vermoeidheid, hoofdpijn en slechter of dubbel zien. Voorkom rimpels boven de ogen en hangende oogleden.

Rimpels boven de ogen voorkomen

Rimpels boven de ogen kun je beter voorkomen dan genezen. Sterke rimpelvorming kan meerdere oorzaken hebben en soms is hier niets aan te doen.  Een hangend ooglid en rimpelvorming ontstaat in veel gevallen door ouderdom; de huid verslapt, maar ook doordat de spier in het ooglid, na verloop van tijd uitrekt. Ook het losraken/verslappen van de aanhechting van de spier kan rimpelvorming en/of een hangend ooglid veroorzaken. Wil je rimpels boven de ogen voorkomen, dan kun je een van de volgende maatregelen nemen:

 • Zorg voor voldoende slaap (slaap zorgt voor rust in de spieren);
 • Gebruik een goede dag en nachtcrème;
 • Een chirurgische ingreep (ooglidcorrectie);
 • Lasertherapie;
 • Mesotherapie;
 • Radiesse;
 • Infrarood therapie;
 • Voorkom blootstelling aan de zon (de zon is een van de grootste veroorzakers van huidveroudering);
 • Stop met roken;
 • Draag een goede bril en voorkom turen en/of knijpen met de ogen;
 • Zorg voor een goede voeding (Omega-3 kan rimpelvorming voorkomen);
 • Zorg voor een goede huidhydratatie;
 • Eet voldoende groente en fruit.

Een gezonde levenswijze voor minder rimpels boven de ogen

Een gezonde levenswijze kan veel klachten voorkomen zo ook rimpels. Eet en leef gezond. Gezonde voeding heeft een positieve bijdrage aan een gezond gestel. Daarnaast is ook sporten van essentieel belang voor een goede conditie van het lichaam. Je huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, een gezonde vitale huid kun je goed bereiken door gezond te leven.

Rimpels boven de ogen een veel voorkomende klacht

Rimpels boven de ogen zijn een veelvoorkomende klacht waar veel vrouwen maar ook mannen zich aan storen. Het oogt niet fraai en geeft een vermoeide blik. Schroom niet om iets aan deze aandoening te laten doen. Soms worden behandelingen zelfs vergoed door de zorgverzekering bij bepaalde medische aandoeningen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en uw polisvoorwaarden. Wil je weten of je eventueel in aanmerking kunt komen voor een behandeling, raadpleeg dan de polis.

Zijn rimpels boven de ogen lelijk?

Niet iedereen vindt rimpels lelijk. Sommige mensen zijn van mening dat rimpels een bepaalde charme aan het gezicht toevoegen en horen bij het ouder worden. Vanzelfsprekend is dit een persoonlijke mening. Rimpels boven de ogen kunnen horen bij het ouder worden, maar kunnen  ook klachten veroorzaken en hangende oogleden tot gevolg hebben en dat wil niemand.

Helpt een speciale oogcrème?

Een speciale oogcrème kan rimpels rond en boven de ogen verkleinen of voorkomen. Consequent gebruik, vanaf jonge leeftijd, is hiervoor wel aan te raden. Een speciale oogcrème is vaak een niet te vette crème. Een te vette crème kan de rimpels rond en boven je huid juist extra accentueren. Speciale oogcrèmes bevatten vaak goede bestanddelen speciaal voor de gevoelige huid rondom je ogen.

Is de zon echt zo slecht?

De zon is een belangrijke factor als het aan komt op huidveroudering. Wil je huidveroudering en rimpelvorming voorkomen zorg dan voor een goede crème met een beschermende factor. Ook het dragen van een goede zonnebril, met UV-filter, voorkomt dat veel schadelijke straling op de huid rondom en boven je ogen terecht komt. Daarnaast heeft niet alleen de straling van de zon een negatief effect op de huid, ook het samenknijpen van de ogen  kan rimpelvorming boven de ogen tot gevolg hebben. Een goede zonnebril voorkomook dat samenknijpen van de ogen niet nodig is en rimpelvorming wordt beperkt.

Reageer op: "Rimpels boven ogen; oorzaken en oplossingen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk