Nicotine kan helpen tegen schizofrenie

Nicotine in sigaret Nicotine in sigaret

Iedereen weet wel dat roken slecht is voor je gezondheid. Een studie heeft echter uitgewezen dat nicotine in sigaretten ook een aantal voordelen kunnen hebben voor mensen die leven met schizofrenie. Een van de voordelen heeft te maken met een verbetering van de activiteit in de prefrontale cortex.

Schizofrenie en nicotine

Ongeveer 21 miljoen mensen hebben last van schizofrenie. Verschillende studies hebben aangetoond dat schizofrenie niet een zelfbedachte aandoening is, maar een aandoening die je daadwerkelijk kunt zien in de hersenen. Met behulp van speciale technieken kun je namelijk het brein van een persoon in kaart brengen. Mensen met schizofrenie hebben een aantoonbare stoornis in het brein. Het aangetast deel van het brein bij mensen met schizofrenie is de prefrontale cortex.

Nicotine tegen schizofrenie

Hypofrontaliteit en schifzofrenie

Mensen kunnen klachten ervaren wanneer de prefrontale cortex niet naar behoren werkt. Een symptoom bij mensen met schizofrenie is een lage activiteit van de prefrontale cortex, ook wel hypofrontaliteit genoemd.

Nicotine tegen schizofrenie

Volgens onderzoekers kan nicotine zorgen voor een verbetering van de prefrontale cortex. De activiteit van de cortex komt na nicotine op het niveau van mensen die geen last hebben van schizofrenie. De uitkomsten van het onderzoek betekent niet dat roken opeens gezond wordt voor mensen die last hebben van schizofrenie. In sigaretten zitten enorm veel schadelijke stoffen. Daarnaast kan nicotine op andere onderdelen van het lichaam schadelijk zijn.

Laatst aangepast op maandag, 19 maart 2018 12:48

Reageer op: "Nicotine kan helpen tegen schizofrenie"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk