Krijgen we een witte kerst? Kerstmis!

Witte kerst Witte kerst

Het echte kerstgevoel kan toch eigenlijk alleen maar tot stand komen als het buiten prachtig wit getekend is. Een witte kerst is iets wat elke Nederlander en Vlaming graag wil zien en de dagen voordat Kerstmis aanbrengt hopen we op een paar sneeuwvlokken. Wanneer het buiten wit is en binnen lekker warm en knus kan Kerstmis pas echt goed aanbrengen. Toch hebben we niet elk jaar een mooie witte kerst. Er zijn jaren geweest waar we het moesten doen met warme temperaturen. Ook een koude groene kerst is geen zeldzaamheid. Een groene, natte kerst is iets wat veel mensen helemaal niet lijken te waarderen. Natuurlijk hebben we geen invloed op het weer, maar als we met z'n allen hopen komt er misschien toch nog een vlokje (of twee) uit de lucht vallen.

Een witte kerst

Het komt niet vaak voor dat er sneeuw valt met kerst, maar als er sneeuw valt is het ook goed wit. In totaal is er 8 keer een witte kerst geweest in Nederland. In 2009 was het even weer bijzonder om een witte kerst mee te maken want het had wel 30 jaar geduurd voordat het eindelijk weer eens ging sneeuwen met kerst. In 2010 was het echter weer raak. De kerst van 2010 had namelijk ook heel veel sneeuw (zo'n 5 centimeter)!

Krijgen we weer een witte kerst?

Het is natuurlijk erg moeilijk om het weer te voorspellen. In feite blijft het altijd koffiedik kijken want niets is zo veranderlijk als het weer. Toch kunnen we wel wel iets zeggen over de kans. We weten dat het niet vaak voorkomt dat het met kerst gaat sneeuwen. In honderd jaar tijd heeft het maar acht keer gesneeuwd op beide kerstdagen. Het KNMI spreekt trouwens alleen maar over een witte kerst als er op beide kerstdagen een wit sneeuwdek ligt op het hoofdstation van het KNMI in De Bilt.

Hopen op een witte kerst!

Omdat het niet vaak voorkomt dat het gaat sneeuwen op beide kerstdagen (of de dagen ervoor) is de kans ook dit jaar weer klein dat er een witte kerst komt. We kunnen alleen maar met z'n allen hopen op een prachtige white christmas

Niet iedereen blij met een witte kerst

Niet iedereen in Nederland is natuurlijk blij met een prachtige witte kerst. Als het gaat sneeuwen kunnen de wegen ontoegankelijk worden. Zeker met veel sneeuwval en wanneer het ook nog eens gaat vriezen kan het gevaarlijk worden op de weg. Tijdens kerst gaan veel mensen reizen. Men reist naar familie en naar restaurants om lekker te eten. Ook de dagen voor en na kersttijd kan veel sneeuwval voor problemen zorgen.

Wat gaan we eten tijdens kerst?

Kerst is altijd weer een reden om lekker te gaan eten. Kerst is met name een familie gebeuren. Veel families komen bijelkaar om samen de koude en donkere kerstdagen door te brengen. Vaak gaat dit gepaard met cadeau's en lekker eten. Buiten de deur eten is lekker en gezellig maar is ook vrij prijzig. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om tijdens de kerstdagen zelf het kerstdiner te bereiden. Voor de kerstdagen is het behoorlijk druk in de supermarkten van Nederland. Veel supermarkten bieden tijdens kerstfeest altijd net even dat beetje extra aan. Je moet dan denken aan luxe etenswaren speciaal voor en tijdens kerstmis.

Laatst aangepast op maandag, 20 november 2017 14:06

Reageer op: "Krijgen we een witte kerst? Kerstmis!"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk