Hoogste gebouwen van Nederland

Rotterdam Rotterdam

Waar staat het hoogste gebouw van Nederland? Nederland kent relatief weinig echt hoge gebouwen. De hoogste gebouwen van Nederland staan vooral in de havenstad Rotterdam. In deze stad vinden we de hoogste gebouwen. Vooral nieuwe gebouwen staan in Rotterdam. Ook staan er hoge gebouwen in Amsterdam echter verbleken deze bij de hoogtes in Rotterdam. Groningen en Eindhoven kennen ook hoge gebouwen.

Wolkenkrabbers in Nederland

Het hoogste gebouw van Nederland is de Maastorten. De Maastoren staat in Rotterdam en heeft een hoogte van 165 meter. Het op één na hoogste gebouw staat ook in Rotterdam. Dit gebouw heet de New Orleans en is met een hoogte van 158 meter goed voor de tweede plek. Blijven we voor nummer drie nog altijd in Rotterdam?

Delfse Poort: hoog gebouw in Rotterdam

Na de New Orleans (wolkenkrabber) gaan we Rotterdam nog niet uit. Het derde gebouw dat de hoogte in gaat is het Delfse Poort gebouw van de Nationale-Nederlanden. Dit gebouw heeft een hoogte van 151 meter. Een flinke reus en lange tijd ook het hoogste gebouw van heel Nederland. Na de Delfse Poort laten we Rotterdam nog niet achter ons. Het vierde gebouw heeft de naam De Rotterdam. Dit gebouw staat vanzelfsprekend in Rotterdam en heeft een hoogte van 149 meter. De Rotterdam is een kantorencomplex aan de Wilhelminapier. 

Den Haag: ministeriegebouwen

Op de vijfde plek staan de gebouwen van de Ministerie van Justitie & Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze twee opvallende gebouwen (de één rood en de ander wit) staan in hartje Den Haag. De twee gebouwen hebben een hoogte van 146 meter. 

Tilburg: Westpoint gebouw

We verlaten de Randstad en gaan naar Brabant. In Brabant staat het zesde gebouw en om precies te zijn gaan we naar Tilburg. Het gebouw in Tilburg heet Westpoint en is een woontoren. De woontoren Westpoint heeft een hoogte van 142 meter. 

Den Haag: Hoftoren

Terug naar de Randstad waar hier vinden we het zevende gebouw. Dit gebouw heet de Hoftoren en bestaat al een aantal jaar. Dit statige gebouw staat in Den Haag en heeft een hoogte van 142 meter. De toren heeft een bijzondere vorm en wordt door de Hagenezen ook wel de vulpen genoemd. 

Den Haag: New Babylon City Tower

We blijven in Den Haag want hier staat het achtste gebouw. Bij het station van Den Haag vinden we New Babylon City Tower. Het is een nieuw gebouw op een plek waar eerst een oud en lelijk gebouw stond met dezelfde naam. Het is een modern gebouw dat de stad een verfrissende look moet geven. Het gebouw is 142 meter hoog.

Rotterdam: Montevideo

Van Den Haag gaan we weer naar Rotterdam. In Rotterdam vinden we het negende gebouw. Het gebouw heet Montevideo In 2005 was dit gebouw het hoogste gebouw van Rotterdam maar het duurde niet lang voordat de titel weer overgedragen moest worden. Het gebouw heeft een hoogte van 140 meter.

Amsterdam: Rembrandttoren

Eindelijk komen we dan aan in de hoofdstad van Nederland: Amsterdam. In de hoofdstad staat het tiende gebouw: de Rembrandttoren. De toren heeft een hoogte van 135 meter en is een bijzonder gebouw. De toren is een echte eyecatcher voor degene die Amsterdam bezoekt. Het gebouw was in 1994 voltooid en is daarmee ook gelijk het oudje uit de lijst. 

Hoge gebouwen in Nederland

De hoogtes die in Nederland worden gehaald zijn natuurlijk peanuts als we dat gaan vergelijken met andere steden in Europa en met name Azië, het Midden-Oosten en Amerika. In de overige continten wordt veel hoger gebouwd. Dit heeft met allerlei factoren te maken. Een belangrijk factor is de samenstelling van de grond. In Nederland is het moeilijk om erg hoog te bouwen: Nederlands grond is er niet heel geschikt voor. Tevens is het in Nederland ook niet rendabel om erg hoog te bouwen. 

Hoogste gebouw in Groningen

Het hoogste gebouw in Groningen is de Martinitoren. De toren heeft een hoogte van 97 meter

Hoogste gebouw in Zwolle

Het hoogste gebouw in Zwolle is de IJseltoren. De toren heeft een hoogte van 96 meter

Hoogste gebouw in Enschede

Het hoogste gebouw in Enschede is Boulevard - Alpha. De toren heeft een hoogte van 101.42 meter.

Hoogste gebouw in Utrecht

Het hoogste gebouw in Utrecht is de Domtoren. De toren heeft een hoogte van 112.3 meter.

Hoogste gebouw in Nijmegen

Het hoogste gebouw in Nijmengen is het Erasmusgebouw. Het gebouw heeft een hoogte van 88 meter.

Hoogste gebouw in Leeuwarden

Het hoogste gebouw in Leeuwarden is de Achmeatoren. De toren heeft een hoogte van 115 meter.

Hoogste gebouw in Roermond

Het hoogste gebouw in Roermond is de Sint-Christoffelkathedraal. De kathedraal heeft een hoogte van 85 meter

Laatst aangepast op maandag, 06 november 2017 20:16

Reageer op: "Hoogste gebouwen van Nederland"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk