Je huid verbeteren: beste scrub

Goede scrub Goede scrub

Wie wil er nou geen prachtige huid? Een mooie huid is belagrijk en bepaalt voor een groot deel je look. Een gezond persoon heeft een mooi en stralende huid. Mensen met een mooi gezichtshuid zien er jeugdiger en jonger uit. Wanneer er weinig rimpels en weinig vlekken zijn te zien worden mensen meestal jonger geschat. Het is heel simpel: de huid lijkt jonger. Ook mensen op een hogere leeftijd kunnen de huid weer mooi strak en jong krijgen. Het is echter heel belangrijk om de huid elke dag goed te onderhouden. Hoe verbeter je de huid op een simpele manier? Hoe draagt een scrub bij aan een mooie en gezonde huid?

De huid scrubben: verstandig?

Veel mensen vragen zich wel eens af of het nou wel of niet verstandig is om de huid te scrubben. De huid is gevoellig en kan niet zo heel veel verdragen. Zeker de huid op je gezicht is extra gevoelig. Rond ogen is de huid vrij dun bij de meeste mensen. De huid kan op die plek snel beschadigen. De huid rond ogen is heel gevoelig voor invloeden van buitenaf. Moet je hier scrubben of kun je de huid rond je ogen beter vermijden?

Gevoelige plekken vermijden

Met srubben is het eigenlijk heel simpel: doe het heel discreet en zacht. De huid wordt dag in dag uit eigenlijk wel op een natuurlijke manier gescrubd. Denk bijvoorbeeld aan de invloeden van buiten. Wanneer je met je huid op een oppervlak schuurt wordt de huid ook gescrubd. Natuurlijk geeft dit niet het gewenste resultaat. Bij srcrubben wil je bovenste laag met dode cellen verwijderen. Deze dode cellaag is vaak oneffen en niet glad. De hobbelige laag (zie je niet met het blote oog) zorgt voor een grauw uiterlijk. .

Cellaag verwijderen

Wanneer de cellaag met dode cellen wordt verwijderd zal de huid er mooier uitzien. Dit werkt eigenlijk heel simpel. De dode cellaag valt normaal gesproken gewoon van je huid. Wanneer de huid ouder wordt gaat dit minder snel. De huid heeft een beetje hulp nodig. De dode cellen verstrooiien het licht dat binnenkomt (wordt weerkaatst) alle kanten op waardoor de huid grauw oogt.

Wanneer scrubben?

Het is belangrijk om te weten hoe je huid werkt. Je scrubt de huid bijvoorbeeld niet als je de hele dag lekker hebt zitten zonnen. De huid is dan een beetje aangetast door de schadelijke UV straling. De huid is geïrriteerd en deze moet je dus niet nog meer gaan irriteren. Je kunt het beste gaan scrubben voor je gaat zonnen. Doe dit het liefst een aantal dagen voordat je in de zon gaat zitten of onder de zonnebank gaat zonnen. De huid is dan glad en laat de zonnelicht het beste op je huid vallen. Je zult dan prachtig mooi en egaal bruin worden. Ga de huid niet intensief scrubben en zeker niet meer dan 1 keer per dag. Het best is om de dag 1 keer per week te scrubben.

Reageer op: "Je huid verbeteren: beste scrub"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk