De 5 kenmerken van een aantrekkelijke vrouw

Knappe vrouw Knappe vrouw

Weet jij wat de vijf kenmerken zijn van een knappe vrouw? Onderzoek naar uiterlijke schoonheid komt met de ontdekking dat er een aantal basisregels gelden. Is aantrekkelijkheid een universeel begrip? Vinden mensen overal op de wereld hetzelfde mooi? Door de jaren heen kan de definitie van schoonheid en aantrekkelijkheid veranderen. Wat wij tegenwoordig mooi vinden kan over een aantal jaren veranderen. Cultuur drukt ook een stempel op de perceptie van aantrekkelijkheid. Lees in dit artikel over de vijf oerkenmerken die horen bij een mooie, aantrekkelijke en knappe vrouw.

Wat is aantrekkelijkheid eigenlijk?

Vaak denkt men dat aantrekkelijkheid alles te maken heeft met het uiterlijk. Hoe is de vorm van het hoofd, de mond en de ogen. Is iemand slank en lang, of juist klein en dik? Fysieke schoonheid is een zeer belangrijke factor als het gaat om aantrekkelijkheid. Toch is dit niet het hele verhaal. Denk bijvoorbeeld ook aan de psychologische kenmerken die aan aantrekkelijkheid wordt gelinkt. Een hoge intelligentie kan iemand bijvoorbeeld ook aantrekkelijk maken. Ook veel en dure spullen kan aantrekklijkheid een boost geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie en snelle auto of het bezitten van een groot, duur huis. Aantrekkelijkheid heeft dus te maken met het uiterlijk van een persoon en met dure spullen/producten die gelinkt worden aan persoonlijkheid.

Weinig vet maakt aantrekkelijk

Mannen kunnen dure spullen gebruiken

Aantrekkelijkheid richt zich bij vrouwen vaker op het uiterlijk. Hoe ziet de vrouw eruit? Is ze slank, lang en ziet ze er verzorgd uit? Een peperdure auto, een gigantische vila of vele juwelen (gouden kettingen etc.) kunnen mannen helpen om aantrekkelijker te worden voor vrouwen. Vrouwen die daarentegen veel van deze luxe goederen bezitten profiteren minder. Haar aantrekkelijkheid wordt er in mindere mate door vergroot. Vrouwen moeten het met name hebben van uiterlijke schoonheid. Een jeugdige uitstraling en een slank lichaam helpt de vrouw. Het allerbelangrijkste is het hoofd. Wat zegt de wetenschap (bron: universiteit van Regensburg en Rostock, Duitsland) over de vijf kenmerken van een mooie vrouw? Let op: het concept aantrekkelijkheid is niet voor iedereen gelijk. Je kunt het persoonlijk dus niet eens zijn met de bevindingen van de universiteit van Regensburg.

Kenmerk 1: weinig vet

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat weinig vet zorgt voor een gigantische verhoging van fysieke aantrekkelijkheid. Met name het vetgehalte in het gezicht is belangrijk. Veel vet in het gezicht zegt iets over de gezondheid van de persoon. Een hoog vetpercentage staat voor een slechte gezondheid en een verhoogde kans op ziekte. Ook de vorm van het hoofd wordt verstoord door vet. De jukbeenderen, de kin en de kaaklijn komen minder goed tot uiting bij personen met teveel vet in het gezicht. Bij vrouwen is het zeer belangrijk om vet kwijt te raken.

Kenmerk 2: volle lippen

Vrouwen met volle lippen hebben een voorsprong. De volle lippen zorgen voor een verhoging in aantrekkelijkheid. Ook voor mannen zijn vollere lippen aantrekklijker. Niet alleen dikke lippen worden door de meeste mensen aantrekkelijk bevonden. Ook symmetrie is belangrijk. 

Kenmerk 3: hoge jukbeenderen

Vaak zijn de fashion modellen, die we op televisie zien, in het bezit van de hoge en promimente jukbeenderen. Deze vrouwen zijn natuurlijk niet voor niets model. De hoge jukbeenderen worden gezien als mooi en aantrekkelijk. Het definieert het gezicht en geeft het een smaller voorkomen.

Kenmerk 4: veel, lange en donkere wimpers

Jaarlijks spenderen vrouwen miljarden euro's aan make-up. Ook mascara is niet weg te denken. Waarom gebruiken vrouwen mascara? Wie van nature lange en donkere wimpers heeft mag van geluk spreken. Het is één van de kenmerken die bijna iedereen aantrekkelijk vindt. Donkere wimpers zorgt voor meer contrast tussen het oogwit en de oogkleur. De ogen vallen beter op. 

Kenmerk 5: zongebruinde huid

Vind jij ook dat je er iets beter uitziet als je huid door de zon een kleurtje heeft gekregen? Vind je een subtiele teint ook mooier? Denk eens weer aan de make-up die vrouwen gebruiken. Denk aan foundation, conceilers en andere poedertjes. Al deze middelen zijn bedoeld om de huid egaler en perfecter te maken. Een zongebruinde huid, middels make-up of daadwerkelijk door de zon, kan bijdragen aan een verhoogde aantrekkelijkheid. Ook voor mannen geldt dat een zongebruinde huid aantrekkelijker is. 

Nog meer kenmerken van een knap gezicht

De kenmerken die in dit artikel worden genoemd komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De universiteiten van Regensburg en Rostock (Duitse universiteiten) hebben een groot onderzoek uitgevoerd naar de typische kenmerken die men aantrekkelijk vindt. De foto's die je hier ziet komen ook uit het onderzoek van die twee universiteiten. De vrouwen die hier zijn afgebeeld bestaan niet echt en zijn met de computer gefabriceerd. Naast de kenmerken in dit artikel zijn de volgende kenmerken ook van belang: 

 • De ogen staan iets verder van elkaar af
 • Smallere neus
 • Geen donkere oogringen
 • Dunne oogleden

Voor mannen gelden doorgaans dezelfde kenmerken als voor vrouwen. 

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 18:46

Reageer op: "De 5 kenmerken van een aantrekkelijke vrouw"

1 Reactie

 • Reactielink Arjen woensdag, 19 oktober 2016 17:22 Geplaatst door Arjen

  Beetje een vreemde zin: 'als vrouw is het belangrijk om vet te verliezen'. Ehm, dames, als je een gezond gewicht hebt is dat nergens voor over.

  Overigens blijkt uit sommige onderzoeken dat een smaller gezicht aantrekkelijker is bij vrouwen, en uit andere onderzoeken weer dat een ronder gezicht met vet op de juiste plaatsen.

  Niet een heel sterk artikel dit.

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk