Was drogen bij koud weer; tips voor een droge was

Nat weer? Nat weer?

Het is koud weer; hoe moet je nu je was drogen? De was drogen kan een dilemma zijn in een klein huis, zonder tuin enzovoorts. Hoe krijg je, je was snel droog? Een droger kan uitkomst bieden, maar kan dit ook sneller? Hoe kun je toch snel je was drogen bij koud weer?

Koud weer en de was drogen: tips

De was is klaar, heel mooi, nu kan het lekker snel drogen. Helaas duurt het drogen op dit moment te lang, je hebt vanavond de schone droge was al nodig.  De was moet snel droog; hoe krijg je snel een droge was bij weinig ruimte of koud weer?

Tips voor een snelle droge was

 • Ramen open: Hang de was in een ruimte die je niet gebruikt, zet daar een raam open om de vocht af te voeren. Laat je het raam dicht dan kan het heel lang duren voor je was eindelijk droog is!
 • Speeddrogen: Heb je centrale verwarming leg de kleding dan op radiatoren. Zet de thermosstaat wat hoger en het drogen kan beginnen. Ook hierbij kun je beter een raampje open zetten zodat het vocht ergens naartoe kan.
 • Wasrekjes: heb je een klein huis? Dan zijn wasrekjes voor aan de deur een uitkomst. Ze zijn klein maar als je er twee koopt kun je toch heel wat was kwijt, mits je het een beetje slim ophangt.
 • De ventilator: Heb je geen droger, dan kun je een ventilator op je was richten voor een snellere luchtcirculatie en dus een betere afvoer van vocht, kan enorm in droogtijd schelen.
 • De badkamer: Probeer je was niet te drogen in de badkamer, tenzij er veel ramen open kunnen en de vocht goed weg kan. Vaak is de badkamer te vochtig om snel iets te kunnen drogen.

 • Centrifugeren: Je wasmachine heeft waarschijnlijk een goede mogelijkheid tot centrifugeren. Voelt je was nog nat aan als je het uit de machine haalt, centrifugeer het dan nog een keer, dit scheelt enorm in de droogtijd.
 • Afstand bewaren: Hang de was niet te dicht op elkaar, het drogen duurt zo alleen maar langer. Hang het mooi strak op zonder overlap of dubbel gefrommelde delen. Haal vooral sokken ook uit elkaar voordat ze aan de lijn gaan.
 • Toch de droger: Heb je toch een droger staan dan kan je was nog sneller drogen door er een droge schone handdoek bij in te stoppen tijdens het drogen of gebruik droogballen hiermee wordt de droogtijd ongeveer 25% verkort.
 • Strijk het droog: Moet je het kledingstuk vanavond aan en het moet toch gestreken worden? Strijk het dan droog als het nog een beetje klam aanvoelt. Bijkomend voordeel is dat je de vouwen bij bijvoorbeeld een blouse, door de nog aanwezige vocht er ook makkelijker uit krijgt. 

Succes met drogen!

Laatst aangepast op woensdag, 02 november 2016 22:51

Reageer op: "Was drogen bij koud weer; tips voor een droge was"

1 Reactie

 • Reactielink Ursula van Barlingen maandag, 26 maart 2018 12:41 Geplaatst door Ursula van Barlingen

  Ikzelf gebruik daarvoor regelmatig de Fohn !
  Doe je kleding open en fohn zo dat je kleding bolt en wappert !!
  Bij broek in de pijpen fohnen , Ideaal !!!

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk