Soorten haarlak of haarspray, eigenschappen en beste keuze

Mooi haar Mooi haar

Even snel een bus haarlak kopen is bijna onmogelijk. Je loopt de winkel in en komt aan bij de haarlakafdeling… Nu kun je zomaar een bus pakken, de goedkoopste misschien? Of is de die duurdere toch beter?! Je haar moet natuurlijk elke dag helemaal tip top zitten, je weet maar nooit wie je tegenkomt. Welke haarlak je daarvoor kiest is onder anderen afhankelijk van je haarstijl, het soort kapsel en hoe weerbestendig je, je kapsel wil hebben. Moet je kapsel een orkaan overleven dan is een sterke lak een must en wil je lekker veel volume kies dan een goede luchtige lak voor meer volume. Wat is belangrijk bij het kiezen van de juiste haarlak?

Verschillende soorten haarlak

Naast dat er enorm veel merken haarlak zijn, bestaan er ook grote verschillen in eigenscheppen. Sommige haarlak soorten kunnen enorm stinken en plakken, andere soorten ruiken juist lekker en plakken helemaal niet. Er is eigenlijk niemand die stinkend, plakkerig haarlak wil. Haarlak moet lekker ruiken en effectief het kapsel in model houden.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van haarlak?

Bij de keuze van haarlak of haarspray kun je met de volgende aspecten rekening houden:

 • Is de haarlak geschikt voor mijn kapsel?
 • Plakt de haarlak
 • Zorgt het voor flexibel haar?
 • Zorgt het voor voldoende fixatie?
 • Zorgt het voor volume in mijn haar?
 • Vind ik de geur aangenaam?
 • Is de prijs naar wens? (De prijs kan uiteenlopen van enkele euro’s tot tientallen euro’s!)
 • Droogt de lak mijn haar niet uit?
 • Geeft de lak UV-bescherming?
 • Is de lak makkelijk uitkambaar?
 • Is de lak makkelijk uitwasbaar?
 • Is het weerbestendig?
 • Moet de lak glans geven?
 • Moet het, het haar niet verzwaren?
 • Moet de lak voedende eigenschappen hebben?
 • Is de haarlak geschikt voor een gevoelige huid?

Een hele lijst en in en de winkel kom je er vaak niet uit. Het is handig van te voren te bedenken wat je wil, recensies kunnen helpen de juiste keuze te maken. Iemand die het product zelf heeft gebruikt weet natuurlijk het beste de eigenschappen te benoemen. Gelukkig staat op het product vaak ook een goede omschrijving van de kenmerkende eigenschappen. Natuurlijk kun je ook de verkoopmedewerker om raad vragen, maar de verkoopmedewerker weet het soms ook niet altijd even goed…

Goedkoop haarlak slecht?

Vaak wordt goedkoop haarlak als slecht bestempeld. Met slecht haarlak bedoelen we lak die niet goed zijn werk doet en die is, helaas, in grote mate aanwezig in de schappen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat de extreem goedkope haarlakken niet goed zijn. Daarnaast ruiken ze vaak niet lekker en zijn enorm plakkerig. Sommige haarlakken stinken zo erg dat je, je bijna afvraagt of het wel bedoeld is als beautyproduct!

De alles-in-1 haarlak

High tech haarlak

Sommige haarlakmerken combineren meerdere goede eigenschappen. Deze high tech lakken zijn ideaal als bijvoorbeeld glans, volume en fixatie als combinatie nodig is. Sommige van deze lakken zijn bij de drogist te verkrijgen andere merken kun je bij de kapper kopen. De prijs kan echter wel sterk oplopen, maar daarvoor krijg je ook goed advies, werkt de lak prima en ben je een tevreden klant.

Haarlak voor mannen?

Haarlak voor mannen? Natuurlijk is er geen verschil in mannenhaar en vrouwenhaar, enkel het kapsel kan anders zijn. Als man wil je ook een goede fixatie en dit is ook goed te bereiken met een haarlak voor vrouwen. Het enige waarin je als man ten opzichte van haarlak voor vrouwen onderscheid kan maken is de geur van de haarlak. Het is als man niet fijn de hele dag met een extreme bloemetjesgeur rondom je hoofd te lopen.

Laatst aangepast op zaterdag, 24 maart 2018 16:04

Reageer op: "Soorten haarlak of haarspray, eigenschappen en beste keuze"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk