Snapchat: het snel delen van foto's

Verslaving Verslaving

Snapchat is een zeer snel groeiende applicatie waarmee je snel foto's kunt delen met vrienden. De app wordt met de dag populairder. Snapchat werkt heel erg simpel en dat is ook de grote kracht van de applicatie. Als je een foto hebt gemaakt wil je die foto's misschien wel delen. Het is echter niet altijd gewenst dat die foto lang zichtbaar blijft voor de ontvanger. Snapchat biedt je de mogelijkheid om foto's te sturen die maar een paar seconden zichtbaar zijn voor de ontvanger. Je kunt dus foto's en korte videos even snel delen. Via deze weg is er ook een grotere kans dat je een foto terug krijgt volgens de baas van Snapchat.

Is Snapchat handig?

De nieuwe app Snapchat is simpel en doeltreffend. Het doet wat je wilt op een zeer makkelijke manier. Na het sturen van een foto komt deze in beeld bij de ontvanger. De ontvanger kan de foto dan openen en bekijken. Na een aantal seconden verdwijnt de foto ook weer van het scherm van de ontvanger. Dit is de snap en ook gelijk de kracht achter snapchat. Je kunt de ontvanger laten zien wat jij op dat moment ook ziet.

Snapchat is leuk

Je kunt je vrienden dus precies laten zien wat jij op dat moment ook ziet. De foto's verdwijnen ook weer uit beeld dus is het ook nog eens voordelig voor het geheugen van de telefoon. De meeste foto's die je ontvangt blijven toch voor lange tijd ergens op het geheugen van je mobiel achter. Foto's kijk je in veel gevallen maar één keer. Je kunt ook bewerkte foto's sturen naar je vrienden waardoor Snapchat ook nog eens leuk wordt.

Snapchat groeit heel snel

De applicatie op je mobiel groeit ook nog eens heel erg snel. Per dag worden er via Snapchat ongeveer 350 miljoen foto's gestuurd naar andere gebruikers. Deze explosieve groei heeft Snapchat vooral te danken aan het simpele en laagdrempelige karakter van de app. In de maand juni van 2013 was het aantal gebruikers nog een stuk lager. In die maand waren er ongeveer 200 miljoen mensen die de app gebruikten.

Facebook wil Snapchat

Snapchat is hot. Mark Zuckerburg, baas van Facebook, heeft een hoog bedrag geboden om Snapchat in zijn bezit te krijgen. Maar liefst 200 miljard (en waarschijnlijk nog meer dan dit bedrag) heeft de eigenaar van Facebook geboden. Je zou misschien denken dat de baas van Snapchat al helemaal om is bij dit bod. De werkelijkheid is anders. Evan Spiegel, baas van Snapchat, heeft grotere plannen voor zijn applicatie. Hij denkt dat volgend jaar nog veel meer mensen gebruiken maken van de simpele app en vindt het bod niet hoog genoeg. 

Snapchat en foto's

Is het mogelijk om alle foto's te sturen naar gebruikers van de applicatie? Jazeker, je kunt alle foto's die je zelf hebt gemaakt doorsturen. Het is dus ook mogelijk om intieme foto's te sturen. Sommige mensen opperen daarom dat de app het zeer makkelijk maakt om naaktfoto's te verzenden. Immers, de foto verdwijnt toch weer naeen paar seconden en worden niet bewaard.

Is Snapchat gratis?

Snapchat is voor iedereen gratis en toegankelijk. De app is makkelijk te downloaden en zeer makkelijk in gebruik. Het is zelfs mogelijk om korte videos te sturen naar je vrienden. Ook de videos zullen snel weer uit beeld verdwijnen. De applicatie is vooral bedoeld om snel even te laten zien wat je aan doen bent op een snelle, makkelijke en leuke manier.

Reageer op: "Snapchat: het snel delen van foto's"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk