Emigreren naar Noorwegen: tips

Droomland Droomland

Noorwegen is het land dat te vinden is in het noorden van Europa. Het land ligt naast Zweden en is onderdeel van Scandinavië. Het land is een erg lang en groot land met als hoofdstad Oslo. De grootste steden zijn Oslo, Trondheim en Bergen. Bergen is een grote stad aan de kust van Noorwegen en was lange tijd de hoofdstad van Noorwegen. Noorwegen is een populair land onder touristen. Elk jaar gaan veel mensen op reis door Noorwegen. De natuur in Noorwegen trekt veel mensen. Noorwegen kent namelijk een grote verscheidenheid aan natuur. In het westen (de westkust) vind je vooral de Fjorden.

Hoe moet je emigreren?

Emigreren is natuurlijk niet niks. Wie wil emigreren heeft dat idee vaak al erg lang en wil graag iets nieuws in het leven. Misschien een nieuwe uitdaging of misschien vanwege een geliefde. Het is altijd erg belangrijk om goed te beseffen wat je wilt en wat je niet wilt. Wanneer er problemen zijn helpt het niet om te gaan emigreren. Problemen moeten eerst worden opgelost in Nederland voordat je weg kunt. Problemen kunnen zijn:

  • Financiële problemen
  • Relationele problemen
  • Familie problemen

Als je alles op een rij hebt en geen obstakels kent is het mogelijk om te emigreren. Zorg dat je precies weet wat je wel en niet wilt. Heb ook nooit een te rooskleurig beeld en wees realistisch. Ga niet teveel dromen over de mooie plek en denk ook niet dat er geen tegenslagen zullen zijn. Emigreren is zeer stressvol en je kunt tegen heel veel problemen aan lopen. Denk bijvoorbeeld aan taalproblemen, financiële problemen, relatie problemen enzovoorts. Het kan ook erg moeilijk zijn om een geschikt huis te vinden en/of het vinden van een leuke baan. Wie gaat emigreren moet hier altijd op voorbedacht zijn en de stress die het oplevert kunnen incasseren.

Wie kan emigreren?

In principe kan iedereen wel emigreren zolang je alles maar goed in de pen hebt. Weet waar je aan begint en wees realistisch. Het is ook erg belangrijk om een goede volgorde aan te houden. Ga dus niet zomaar een huis in Noorwegen kopen als je eigen huis in Nederland nog niet verkocht is. Ga ook niet zomaar ergens een huis kopen in Noorwegen zonder de omgeving goed te hebben bestudeerd. Het kan zijn dat het huis erg afgelegen ligt. Sommige mensen vinden (met name Nederlanders) vinden het erg vervelend om zeer geïsoleerd te leven. In Noorwegen is alles veel uitgestrekter dan in Nederland. Een supermarkt vind je vaak niet op de hoek. Mensen die Noorwegen kennen, de Noren begrijpen en van het Noorse landschap en cultuur houden kunnen emigreren. Deze mensen, die kennis hebben van het land, zijn vaker succesvol en blijven ook in het land wonen. Mensen die op de bonnefooi gaan emigreren komen vaak van de koude kermis thuis en zijn binnen een jaar weer terug in Nederland.

Een huis vinden in Noorwegen

Als je voor jezelf duidelijk hebt waarom je wilt emigreren kun je op zoek gaan naar een huis in Noorwegen. Het kan erg moeilijk zijn om een huis te vinden dat aan alle wensen voldoet. Huizen in Noorwegen zijn anders dan huizen in Nederland. De huizen zijn vaker wat ouder en meestal van hout gemaakt. Ook kunnen de huizen een beetje gedateerd overkomen. De huizen in Noorwegen zijn veelal een stuk goedkoper dan de huizen in Nederland. Let wel op dat de munteenheid in de Noorse kroon is. Sommige huizen kunnen op een plaatje (foto) erg mooi lijken maar in het echt kunnen deze huizen erg afgelegen liggen.

Huizen kun je vinden door het internet af te zoeken naar geschikte huizen. Ga eerst na in welk deel van Noorwegen je graag wilt wonen. In het noorden van Noorwegen zijn de huizen doorgaans goedkoper maar houd er ook rekening mee dat de weeromstandigheden daar ook grimmiger kunnen zijn. In de winter kan het in het noorden van Noorwegen behoorlijk sneeuwen. Tevens worden de dagen in de winter korter en de dagen in de zomer langer als je verder het noorden van Noorwegen ingaat. De huizen zijn het duurst in Stavanger, Bergen en Oslo

Leer de taal voordat je vertrekt

Emigreren is leuk en spannend. Het is een hele uitdaging maar ga altijd goed voorbereid emigreren. Het is in de meeste gevallen erg belangrijk om de taal onder de knie te krijgen. Als je de taal niet spreekt stuit je al snel tegen grote problemen. In Noorwegen spreekt bijna iedereen naast het Noors wel Engels. Ga nu niet denken dat je dus ook geen Noors hoeft te leren. De Noorse taal is de eerste taal en de belangrijkste taal in Noorwegen. Men communiceert in Noors en alle belangrijke formulieren (brieven) zijn gewoon in het Noors. Ga dus altijd eerst Noors leren. Noors is een Germaanse taal, net als het Nederlands. Noors is voor Nederlanders een relatief makkelijke taal om te leren.

Reageer op: "Emigreren naar Noorwegen: tips"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk