Hoe blondeer je haar met citroen? Citroensap!

Citroen en blonderen Citroen en blonderen

Het haar blonderen is niet alleen vandaag de dag een populaire bezigheid. Lang geleden werd het al gedaan door onze voorouders. Het blonderen van het haar kwam toen natuurlijk niet uit een potje. Ook even een snelle blonderingsshampoo gebruiken was er nog niet bij. Er werd gekeken naar wat de natuur ons te bieden heeft als het om blonderen gaat. Welke natuurlijke producten bestaan er om het haar een prachtige, mooie glans te geven? Welke producten geven het haar een mooie blonde kleur zonder het haar te beschadigen? Is het mogelijk om met citroensap je haar te blonderen? Lees hier of het mogelijk is en welke stappen je moet volgen.

Je haar blonderen met citroensap

Je hebt er vast en zeker al eens over gehoord: citroensap in je haar voor blond haar. Citroensap is zuur en dat zou het haar op een natuurlijke manier moeten blonderen. Wie naast het gebruik van een citroen ook nog eens in de zon gaat zitten versnelt het blonderingsproces. Het resultaat moet een blonde coupe zijn dat schittert in de zon. Ook blonde highlights is mogelijk met citroensap. Je smeert dan uitgekozen stroken haar in met het citroensap. Hoe gaan we te werk bij het blonderen met citroensap?

Koop verse citroenen

Stap 1: Citroen kopen

Wat je natuurlijk eerst moet doen is het kopen van verse citroenen. Koop een stuk of 3 citroenen op de markt of in de supermarkt. Ruik aan de citroen of ze lekker rijp zijn. Een mooie, volle grote citroen is het meest geschikt. 

Stap 2: Citroen uitpersen

Vervolgens ga je de citroenen uitpersen. Je snijdt een citroen doormidden en gaat het persen. Je vangt het sap op in een bakje zonder de pitten van de citroen. Zorg ook dat er niet veel vruchtvlees mee komt in je sap. Het liefst filter je het sap een aantal keer zodat het mooi, schoon en helder is. 

Stap 3: Maak je haar nat

Na het uitpersen van een citroen ga je het haar natmaken. Wanneer het haar nat is wordt het sap beter verdeeld door het haar. Het uiteindelijk effect zal er dan natuurlijker uitzien. 

Stap 4: Ga in de zon liggen

Als het citroensap eenmaal in het haar is verdeeld ga je even in de zon liggen. Een kwartier in de zon liggen is vaak al voldoende maar (veel) langer kan natuurlijk ook. De zon zal het proces versnellen.

Stap 5: Was het haar uit

Wie het haar met citroensap heeft behandeld en vervolgens in de zon heeft gelegen zal merken dat het haar droog begint te worden. Ga nu het haar uitwassen met een rijke shampoo, crèmespoeling en haarmasker. Je hebt tegenwoordig al haarmaskers die maar een paar minuten in hoeven te trekken. Het haar is beschadigd door het sap van de citroen. Ga het haar dus even flink verwennen. 

Stap 6: Het resultaat

Het resultaat is dat het haar lichter is geworden. Wie de handelingen een paar keer uitvoert zal merken dat het haar steeds lichter begint te worden. Let wel op dat het haar wel zal beschadigen door citroensap. Zuur dat in een citroen zit tast het haar aan. Als het haar droog en stug aanvoelt moet je stoppen met het gebruik van citroensap. Een droog bos haar is niet wat je wilt.

Mijn haar is donker: kan ik citroensap gebruiken?

Wie van nature donker haar heeft (zwart/donkerbruin/bruin) wordt aangeraden om niet met citroensap aan de slag te gaan. Het haar is veel te donker om een mooi effect te krijgen. Wie citroensap smeert op donker haar krijgt hoogstwaarschijnlijk een oranje coupe. Wie toch blond haar wil kan beter naar de kapper gaan of gebruik maken van iemand die gespecialiseerd is in het blonderen van donker haar.

Laatst aangepast op maandag, 31 oktober 2016 23:16

Reageer op: "Hoe blondeer je haar met citroen? Citroensap!"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk