Wat is cryolipolyse?

Vet oplossen Vet oplossen

Cryolipolyse is een afvalmethode waarmee vetcellen afgekoeld worden tot 4 graden celsius. Cryolipolyse wordt ook wel CoolSculpting genoemd. De methode zorgt ervoor dat plaatselijke vetophopingen worden verminderd. De vetcellen in de ophopingen kunnen door middel van afkoelen worden vernietigd. De vetcellen verdwijnen dan waardoor het figuur wordt verbteterd. Cryolipolyse werkt met name bij mensen die last hebben van plaatselijke vetophopingen.

Hoe werkt cryolipolyse?

De werking van cryolipolyse heeft dus alles te maken met verkoeling. Met speciale pads worden de vetcellen blootgesteld aan de kou. Het is gebleken dat vetcellen niet zo goed tegen kou kunnen. Met name extreme kou (4 graden celsius) is effectief tegen vet. De pads kunnen van temperatuur veranderen. Als de pads van temperatuur veranderen worden alleen de vetcellen vernietigd. Omringend weefsel en dus de spiercellen/huidcellen worden niet aangetast.

Doet cryolipolyse pijn?

Crylipolyse werkt met speciale pads die op de huid worden aangebracht. Deze pads komen dus niet in de huid. Er wordt niet gesneden zoals bij liposuctie het geval is. Cryolipolyse doet geen pijn en is ongevaarlijk. De resultaten van de behandeling zijn veelbelovend. Er wordt na 2 maanden een vermindering van 20% vet waargenomen op de behandelde plek. Na 6 maanden wordt er 25% minder vet waargenomen.

Bijwerkingen van cryolipolyse

De bijwerkingen van cryolipolyse zijn plaatselijke roodheid en gevoelloosheid van de huid. Natuurlijk komen deze bijwerkingen niet bij iedereen voor. Er kunnen ook blauwe plekken ontstaan. De bijwerkingen verdwijnen vanzelf binnen een korte tijd. De zenuwen worden niet aangetast. Er zijn ook geen schadelijke bijwerkingen gecontstateerd.

Zeltiq Aesthetics Inc.

Het handelsmerk cryolipolyse is in handen van zeltiq aesthetics inc.

Reageer op: "Wat is cryolipolyse?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk