Groene Smoothies: wat zijn dat?

Groene smoothie Groene smoothie

Als het buiten lekker warm is hebben wel allen natuurlijk wel zin in iets verfrissend. Je denkt dan misschien aan een lekker ijsje of aan een kleurrijke (en suikerrijk) sorbet. Heerlijk en verfrissend maar ook zeer calorierijk en niet bepaald bevorderlijk voor je figuur. Veel beter is het om een lekkere smoothie te maken. Een smoothie is niet alleen overheerlijk in de zomer. Ook in de herfst, winter en lente is een smoothie de ideale en gezonde dorstlesser. Wat is een smoothie eigenlijk en hoe maak je thuis een smoothie? Zijn er verschillende soorten smoothies en wat is nou eigenlijk de bekende groene smoothie? Lees het hier!

Smoothies: de groene smoothie

Om gelijk maar te beginnen met de groene smoothie. Een smoothie die groen van kleur is wordt een groene smoothie genoemd. Natuurlijk is dat ook wel vrij logisch maar waarom is de smoothie dan specifiek groen? In een groene smoothie zitten vooral veel groenten verwerkt. Nu denk je misschien dat vermalen groente helemaal niet lekker is. Een groene smoothe heeft naast groenten echter ook fruit en water in het pakket. Deze combinatie maakt het drankje gezond, zoet en verfrissend. Uiteraard is een groene smoothie niet zo zoet als een rode, gele of oranje smoothie. De groenten die vaak worden gebruikt zijn bladgroenten. Deze worden gebruikt omdat ze makkelijk te vermalen zijn in een blender. Als je harde groenten gebruikt heb je kans dat je smoothie minder glad wordt.

Is een smoothie gezond?

Een smoothie is doorgaans erg gezond maar let wel op dat je geen suiker toevoegt. Suiker toevoegen is onnodig en ongewenst. Het is slecht voor je lichaam in veel opzichten. Wist je bijvoorbeeld dat suiker je bloedsuikerspiegel laat fluctueren? Dit betekent dat je suikerspiegel snel hoog wordt, maar ook weer snel naar beneden schiet. Beter is het om je bloedsuikerspiegel constant te houden. Een smoothie bevat veel antioxidanten. Dit zijn stofjes die je lichaam (je lichaamscellen) beschermen tegen schadelijke invloeden van binnen en buiten het milieu. Groene groenten bevatten veel antioxidanten.

De voordelen van een groente smoothie

Een groene smoothie heeft als voordeel dat er minder suiker in zit. Tevens bevatten de groenten veel goede stoffen die je lichaam een boost kunnen geven. Je hebt meer energie, een betere bloeddruk, een betere stoelgang en vooral ook een betere huid! Het is natuurlijk niet zo dat je rimpels ineens verdwijnen maar je zult wel merken dat je huid strakker, minder oneffen en gezonder oogt bij het drinken van een groene smoothie.

Gele en rode smoothies

Naast de groene variant bestaat er natuurlijk ook de gele en rode. Deze smoothies hebben veelal meer fruit (suiker) waardoor het drankje zoeter zal smaken. Ook de gele en rode smoothies zitten bol van vitaminen en antioxidanten en is een heerlijk drankje op elk moment van de dag!

Reageer op: "Groene Smoothies: wat zijn dat?"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk