Met Ryanair op reis: bestemmingen

Ryanair Ryanair

Elk mens heeft wel eens een lekkere vakantie nodig. Gewoon even een paar dagen weg naar een stad of misschien wel een zonnige strandvakantie. Je kunt natuurlijk naar een reisbureau en daar een mooie vakantie boeken. Gezellig en ouderwets maar vaak ook erg duur. Je portemonnee is minder blij met het ouderwets boeken. Ryanair is een low-cost vliegtuigmaatschappij. Dit houdt in dat je voor weinig geld al op reis kunt. Ryanair biedt vooral vluchten naar verschillende bestemmingen binnen Europa maar ook buiten Europa is Ryanair te vinden. Het Ierse vliegtuigmaatschappij staat bekend om de zeer scherpe tarieven. Voor minder dan honderd euro kun je vaak al een retour boeken naar bijvoorbeeld Stockholm, Barcelona of Londen.

Vlucht boeken met Ryanair

Je kunt heel makkelijk een vlucht boeken met Ryanair. Je gaat naar de site van Ryanair.nl en kiest je bestemming. Natuurlijk moet je eerst goed bedenken van welk luchthaven je wilt vertrekken. Ryanair concentreert zich vooral op de kleinere vliegvelden. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan de luchthavens van Eindhoven, Maastricht en Groningen. Ryanair vliegt en landt meestal niet vanaf grotere luchthavens. Dit zou de prijs van de ticket doen stijgen.

Is Ryanair echt zo goedkoop?

Als je graag zo snel en goedkoop mogelijk van punt a naar punt b wilt vliegen is Ryanair het meest geschikt. Dure vliegtuigmaatschappijen proberen klanten te lokken door een hoge service te bieden. Ryanair concentreert zich meer op de prijs en punctualiteit. De meeste mensen willen gewoon zo snel en goedkoop mogelijk vliegen. De meeste vluchten die Ryanair biedt zijn kort. Dit komt omdat de steden in Europa relatief dicht bijelkaar liggen. Vliegen van bijvoorbeeld Eindhoven naar Oslo is binnen een zeer korte tijd gebeurd. De prijs van de ticket is daarom ook erg laag. De ticketprijs die Ryanair je biedt is ook echt de prijs die je betaalt. Er komen geen extra kosten bij, maar let wel op: je kunt de ticket wel duurder maken door bijvoorbeeld een extra koffer(s) in te checken. Wie met Ryanair vliegt mag alleen handbagage meenemen. Wil je toch een koffer inchekcen? In dat geval betaal je een extra bedrag van een paar tientjes.

Vliegen vanaf Duitsland met Ryanair

Je kunt ook vanaf buitenlandse vliegvelden vertrekken. In Duitse steden is vaak meer aanbod en zijn de bestemmingen diverser. De meeste mensen in bijvoorbeeld Groningen, Friesland en Drenthe vertrekken vanaf vliegveld Bremen. Bremen is gelegen in Duitsland en voor de meeste noord Nederlanders dichterbij. Het vliegveld in Groningen heeft onlangs een langere landingsbaan gekregen. Het is nu ook in Groningen mogelijk om met Ryanair naar diverse bestemmingen te vliegen met Ryanair. Het aanbod is echter nog zeer beperkt. Je kunt met Ryanair vanaf Groningen Airport maar naar drie verschillende bestemmingen vliegen:

  • Girona Barcelona
  • Milaan Bergamo
  • Palma

De verwachting is dat Ryanair in de zeer nabije toekomst meer bestemmingen beschikbaar zal stellen. Vluchten naar onder andere Stockholm, Oslo Torp, Haugesund en Kopenhagen zijn bijvoorbeeld potentiële kanshebbers. De vliegvelden van Eindhoven en Maastricht bieden meer keuze. Vooral Eindhoven Airport biedt veel keus.

Reageer op: "Met Ryanair op reis: bestemmingen"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk